Gündem

Bakan Bozdağ: "Sürecin Uzaması Türk Halkını Rahatsız Etmektedir"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle Adalet Bakanlığında bir toplantı düzenledi.

Darbe teşebbüsü ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’le alakalı bir sorunun ardından Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün planlayıcısının, yöneticisinin ve uygulayıcısının Gülen olduğuna dair yeterli delilin olduğunu ve  ABD Adalet Bakanlığına gönderdiklerini ifade etti.

AA’nın haberine göre, ABD’nin eski Adalet Bakanı Loretta Lynch ile FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin yaptığı görüşmeyi hatırlatan Bakan Bozdağ, Türkiye’nin taleplerinin ABD yargı makamlarına gönderilmediğini söyledi.

Bakan Bozdağ, “Türkiye’deki bütün vatandaşlar, siyasi görüşleri ne olursa olsun, sokağa çıkın, sorun, ‘Bu darbeyi kim yaptırdı’ diye sorun, tereddütsüz herkes ‘Fetullah Gülen yaptı, yaptırdı’ diyecektir. Tıpkı 11 Eylül’le ilgili Amerikan halkına sorduğunuzda, ’11 Eylül’ü kim yaptı’ sorusuna ‘Usame Bin Ladin’ cevabını herkesin vermesi gibi. Çok net ifade etmek isterim ki ABD halkı ve ABD devleti için Usame Bin Ladin ne anlama geliyorsa, Türk halkı, Türkiye devleti için Fetullah Gülen aynı anlamı taşımaktadır. Burada iade sürecinin uzaması ve Fetullah Gülen’in ABD’de herhangi bir kısıta tabi tutulmadan terör faaliyetlerini devam ettirmesi Türkiye’yi ve Türk halkını son derece rahatsız etmektedir.” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye’nin, ABD Adalet Bakanlığının Gülen’e ilişkin dosyaları mahkemeye göndermesini talep ettiğini ifade etti.

Seçim kampanyası sırasında Donald Trump’ın ekibinde olan bazı kişilerin Gülen’le ilgili açıklamaları olduğunu belirten Bozdağ, Trump’ın göreve başlamasının olumlu beklentiyi artırdığına dikkat çekti.

Türkiye’nin aleyhine sonuç alabilmek için de örgütün para harcadığını belirten Bozdağ, “ABD yetkili makamları, bu örgütün para hareketlerini, vergi, sigorta işlerini, finans hareketlerini incelediğinde bizim anlattıklarımızın çok çok üstünde bir kara para aklama operasyonuyla karşı karşıya olduğunu, Amerika’dan vergi kaçıran, Amerika aleyhinde olan bir yapıyla karşı karşıya olduğunu fark edecektir. Kısa bir incelemeleri bunu görmeleri için yetecektir diye düşünüyorum. Eğer ABD yetkilileri, dost Türkiye’nin uyarılarını dikkate alıp bu örgüte karşı gerekli tedbirleri almazsa, bunu unutmayın, 15 sene sonra ABD, Türkiye’nin bugün aldığı tedbirlerden daha ağırını almak zorunda kalacaktır. Bir tarafa yazın bunu.” açıklamasını yaptı.

Gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili sorulan bir soru üzerine Bakan Bozdağ, Türkiye’de salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve hüküm giyen kimsenin bulunmadığı şeklinde yanıt verdi.

Kamupersoneli.net | ANKARA