Gündem

Bakan Canikli'den IKBY'nin Referandum Kararına Açıklama

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, IKBY’nin referandum kararıyla bağlantılı gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Adım Atılması Gerekiyorsa Kararlılıkla Yapılır’

Bakan Canikli yapmış olduğu açıklamada, gelişmelerin her zaman olduğu gibi takip edildiğini vurgulayarak; “Bütün güvenlik güçlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz görevinin başındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Eğer bir karar alınması, adım atılması gerekiyorsa o da kararlılıkla yerine getirilecektir” ifadelerine yer verdi.

Ankara’da Gaziler Günü programına katılan Bakan Canikli, açıklamalarda bulunarak şu sözlere yer verdi: 

“Pek çok ABD ve Alman firması silah yedek parçalarına ambargo uygulayıp Türkiye’ye vermiyorlar geciktiriyorlar.

Son günlerde ülkemizin güneyinde etnik yapı üzerine kurulu bir siyasi oluşum oluşturmaya çalışıyorlar, bu üst seviyede tehdit oluşumudur, buna müsaade edemeyiz. Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması ne zaman biteceği bilinemeyen, küresel boyuta taşınacak daha büyük bir savaşın fitilinin ateşlenmesi anlamına gelir.

Türkiye İçin Büyük Bir Risk

Irak’ın toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması anlamına gelecek bir değişim Türkiye için çok ciddi bir risktir. Risk faktörlerinin büyümesini engellemek için her türlü adımı atacağımızdan, her türlü kararı alacağımızdan hiç kimse en ufak tereddüt içinde olmasın.

Güvenlik güçlerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz bundan sonra da görevinin başındadır; karar alınması ve adım atılması gerekiyorsa kararlılıkla yerine getirilecektir. Bu toprakları en iyi şekilde savunabileceğimiz imkanları oluşturmamız gerekir, en ufak rehavet ortamında çok ağır tablolarla karşı karşıya kalabiliriz.

İhtiyaç duyulan bütün kaynak ve imkanlar seferber edilmektedir; bu mücadeleyi yürütebilmek için kaynağımız var. Çok daha iyi silah sistemlerini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz; dünyadan da çok ciddi talep var.”

Kamupersoneli.net – ANKARA