Gündem

Bakan Canikli: Uzman Erbaşlara Zati Silah Edinme İmkanı Verilecek!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığının 2018 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. 

Bakan Canikli konuşmasında uzman erbaşların silah teminine ve gündem de olan bazı konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

’15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİYE DİĞER ŞEHİT VE GAZİLER ARASINDA FARK YOK’

Bakan Canikli kendisine yöneltilen “15 Temmuz şehit ve gazileriyle diğer şehit ve gaziler arasında fark olduğu” iddiaları üzerine bazı açıklamalarda bulundu. Konuya dair açıklamalarında 15 Temmuz şehit ve gazileri ile diğer şehit gaziler arasında bir fark bulunmadığını ifade eden Bakan Canikli arada bulunan bütün farkların giderildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin konuya dair sözleri şu şekilde,

“15 Temmuz gazileri ile diğer gaziler arasında şu anda hiçbir fark yok. Sadece 15 Temmuz gazilerine bir defaya mahsus verilen bir tazminat söz konusu, geçici. O uygulandı, bitti. Onun dışındaki farklılıkların hepsini giderdik. Bir fark sadece şehitlerin çocuklarının askerlik hizmetlerinden muaf olmasıyla ilgili konuda var. 

O da yükümlü olan şehitlerimizin birinci derece yakınlarına askerlik muafiyeti var ama görev olarak bu işi yapanların yani muvazzaf subay, astsubay, polis olarak yapanların şehit olmaları halinde onların birinci derece yakınlarına askerlikten muafiyet imkanı verilmiyor. Şimdi onu sağlıyoruz. KHK ile o düzenleme yapılacak. Tek fark şehit olan muvazzaf subay, astsubay, polislerin çocuklarının askerlikten muaf olmamalarına ilişkin kuralı değiştiriyoruz, onlara da o muafiyet sağlanıyor. Onunla ilgili KHK düzenlemesi önerildi.”

UZMAN ERBAŞLARIN SİLAH TEMİNİ

Milli Savunma Bakanı Canikli, TBMM’de yapmış olduğu açıklamalarında uzman erbaşlara zati silah verilmesine yönelik düzenlemenin Kanun Hükmünde Kararname’ye konulacağını bildirdi. Bakan Canikli konuya ilişkin açıklamasında, “Uzman erbaşlara da zati silah edinme imkanı getiriliyor.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA