Gündem

Bakan Çavuşoğlu: "Kürt vatandaşlarının en büyük düşmanı PKK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Van’daki terör saldırısıyla ilgili olarak, “Bayram gibi kutsal günlerde bile bu kalleşler, teröre devam ediyor. Bunların dinle, inançla, ahlakla, hukukla hiçbir ilgisi yoktur.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’da AK Parti İlçe Teşkilatı önünde partililerle bayramlaştıktan sonra Alanya Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen protokol törenine katıldı. Çavuşoğlu, vatandaşlarla da bayramlaştı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, bayramı Antalya’da, memleketinde, vatandaş ve hemşehrileriyle geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çavuşoğlu, Suriye’de ateşkes konusunda varılan mutabakatın ülkede yaşa

Suriye’de varılan ateşkesin gerçek anlamda oradaki kardeşlerine huzur ve barış getirmesini arzu ettiğini belirterek, “Özellikle bayramda bu ateşkesin sağlanması için sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük gayret sarf etti. Kendilerine de sizlerin huzurunuzda şükranlarımı sumak istiyorum. Yakından takip ediyoruz. İnşallah kalıcı olur” dedi.

Van’da gerçekleşen terör saldırısını da değerlendiren Çavuşoğlu, kalleş teröristlerin mübarek bayramda vatandaşların huzurunu, mutluluğunu bozmaya çalıştığını söyledi.

Saldırının hedefinde dindar Kürtlerin olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Bu saldırı, PKK gibi Marksist, Leninist ve ateist olmayan inançlı Kürt kardeşlerimizedir, onların inançlarınadır, değerlerinedir. PKK/PYD, bugüne kadar Türkiye’de, Irak’ta, Suriye’de, Kürtlere zulüm eden terör örgütleridir. Zaten aralarında fark yoktur. En çok da inançlı Kürtlere zulüm etmişlerdir. Çünkü PKK’nın Marksist, Leninist ve ateist ideolojini benimsemiyorlar. Bunlar Suriye’deki Kürtleri de göçe zorlamışlardır” dedi.

Birilerinin PKK’yı Kürtlerin temsilcisi ve onların haklarını savunan grup olarak göstermeye çalıştığını dile getiren Çavuşoğlu, esasen Kürt vatandaşlarının ve değerlerinin en büyük düşmanının PKK olduğunu vurguladı.

Kamupersoneli.net | AA