Gündem

Bakan Çavuşoğlu'nun Almanya'da Konuşma Yapacağı Salon Değiştirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenecek olan toplantı yeri değiştirildi. Çavuşoğlu’nun yapması planlanan konuşması “Plaza Event Center” adlı salon yeterli yangın koruması olmadığı gerekçesiyle değiştirildi.

Hamburg şehri Mitte Belediyesinden bir sözcü, Alman basınına yaptığı açıklamada, değişikliğine güvenlik sorunlarının neden olduğunu söyledi. 

Wilhelmsburg semtinde bulunan salonda yangın alarm sisteminin bulunmadığını ileri süren sözcü, yeni bir emre kadar bu salonun kullanılamayacağını belirtti.

AA’nın haberine göre, Çavuşoğlu’nun toplantı yapacağı salonun başka bir salona ayarlandığı fakat daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Perşembe günü Gaggenau kentinde konuşma yapması planlanan etkinlik de “park yeri ve girişlerin yeterli olmadığı” öne sürülerek iptal edilmişti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de pazar günü Köln kentinde yapacağı bir program da salonu işleten şirket tarafından iptal edildiği duyrulmuş, fakat etkinlik başka bir salonda gerçekleştirilmişti.

Kamupersoneli.net | ANKARA