Gündem

Bakan'dan Açıklama Geldi: Trenler Kafa Kafaya Çarpıştı (Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor)

Ankara Yenimahalle’de Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kazada son açıklamalara göre 9 kişi hayatını kaybetti, 47 yaralı var. Olay yerinde bir üst geçitte de çökme meydana geldi. Üst geçidin bazı kısımlarının Yüksek Hızlı Trenin üzerine çöktüğü belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Yol kontrol lokomotifinin Yüksek Hızlı Treni’nin rayında olmaması gerekiyordu’ denildi.

9 ÖLÜ, 47 YARALI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan son açıklamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 47 olarak açıklandı.

Turhan’ın açıklaması:

Bu sabah Ankara Garı’ndan Konya’ya hareket eden trenimiz saat 06:36 sularında Yenimahalle ilçemiz civarın yol kontrolünden dönen lokomotif ile kafa kafaya çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10:00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist, 5 yolcumuz hayatını kaybetti. Hastaneye 48 yolcu sevk edildi. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetti. Toplam 9 vatandışımız hayatını kaybetmiştir.

KAZANIN NEDENİ SİNYALİZASYON MU?

Habertürk TV’deki bilgiye göre, hatta sinyalizasyon arızası olduğu ve makinistlerin telsizle haberleştikleri belirtildi.

VALİ ŞAHİN’DEN YENİ AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaptığı son açıklamada “Umudumuz daha fazla ölü sayısının olmaması. Ekiplerimiz çalışıyor. Çalışmalar bitince kesin rakamları paylaşacağız. Kazanın nedeni ile ilgili teknik inceleme devam ediyor” dedi.