Gündem

Bakan Demircan: Sağlık Turizminde Hedef 25 Milyar Dolar

 Sağlık Bakanı Ahmet Demircan,  Erzincan’da düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Katıldığı ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Bakan Demircan burada bazı açıklamalarda bulundu.

‘NASIL OLUR DA ŞİFA DAĞITANLARA EL KALDIRILIR’

Erzincan’da düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti eleştirdi. Bakan Demircan, “Sağlık çalışanlarına kalkan elleri biz anlayamıyoruz. Nasıl olur da şifa dağıtan insana el kaldırır insanlar, kabul edilebilir bir şey değil. Canımızı emanet ettiğimiz bu insanlara biz sahip çıkmak zorundayız. Bakanlık olarak sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti kınıyoruz ve bu konuda gerekli hukuki düzenlemeler yapıldı. Gereken düzenlemeler varsa, onları da yapacağız. Ancak konu sadece hukuki tedbirlerle düzenlenecek değil. Halkımızın bu konuda gerçekten doğru bilgilendirilmesi ve bu konuya sahip çıkması lazım. Çünkü sağlık hizmeti veren insan, canımızı emanet ettiğimiz insandır. O insana karşı bizim şiddet uygulamamız kabul edilebilecek bir durum değildir. Bunun önüne geçilecek çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

‘BAKANLIK ÜNLÜLERE MEKTUP GÖNDERDİ’

Bakan Ahmet Demircan, internet üzerinden ünlülerin isimlerini kullanarak yapılan doğrudan satışların önüne geçebilmek için bakanlık olarak mektup gönderdiklerini belirtti. Demircan, “Her türlü tedbiri alıyoruz ama bir tedbir olarak da ünlü kardeşlerimize isimlerini kullandırmamalarını, bu konuda onlarında gerekli girişimlerde bulunmalarını önerdik” dedi.

RANDEVU SİSTEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Aile hekimleri ve hekimlerin hizmet standardını geliştirmek istediklerinin altını çizen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, hastanelerdeki poliklinik yükünü azaltacak şekilde çalışma yaptıklarını bildirdi. Halkın randevu sistemini kullanmasının özellikle poliklinik hizmetlerinde verimliliği artıracağına işaret eden Bakan Demircan, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı olarak kitle iletişim araçlarına sahip bütün kurumlarla işbirliği yaparak, halkımızın bu merkezi randevu sistemini kullanmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü; randevusunu alarak polikliniğe gelen vatandaşımız, saatinde geldiği için yığılma olmayacak. Ama randevusundan önce herkes sabahtan gelip oraya yığılırsa, verim düşer. Bunun da önüne geçecek olan randevulu sistemdir.”

Kamupersoneli.net – DHA