Gündem

Bakan duyurdu! Türkiye'de koronavirüs aşı çalışmalarına başlandı!

Dünyada binlerce kişinin ölmesine milyonlarca kişinin de enfekte olmasına sebep olan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Çin’de 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan ölümcül salgın, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da pandemi olarak ilan edilmişti. Konuyla ilgili CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulunan Bakan Mustafa Varank, Türkiye’deki aşı çalışmaları hakkında kritik bilgiler paylaştı.

HAYVANLAR ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Dünyada henüz koronavirüse karşı geliştirilmiş bir aşı yok. Ancak Bakan Varank, aşı çalışmalarının bir üniversitede resmen başladığını duyurdu. Varank, yapmış olduğu açıklamada şu ifadeyi kaydetti:

“Virüs daha ülkemiz sınırlarına girmeden önce bilim insanlarımızla toplantı yapmıştık. İlaç ve aşı geliştirilmesi için bir platform oluşturmuştuk. Aşı ve ilaçla ilgili projeleri değerlendirmeye aldık. Bilim insanlarımız ve üniversitelerimizle sıkı iletişim halindeyiz. Şu anda bunu buradan ilk kez duyurmuş olayım; 3 üniversite hayvanlar üzerinde test aşamasına geldi. Bir üniversitemiz hayvanlar üzerinde çalışmalara da başladı. Bilim insanlarımız bu iş üzerinde büyük bir özveriyle çalışıyor”

Bakan duyurdu! Türkiye'de koronavirüs aşı çalışmalarına başlandı!

GÜNLÜK MASKE ÜRETİM KAPASİTESİ 40 MİLYONU GEÇTİ

Aşı çalışmalarının yanı sıra Türkiye’deki maske üretimi hakkında da önemli bilgiler paylaşan Varank, günlük üretim kapasitenin 40 milyondan fazla olduğunu, “Türkiye’nin şu anda günlük maske üretim kapasitesi, bizim bizzat firmalardan aldığımız 40 milyon maskeyi geçmiş durumda. Tabi bu bahsettiğimiz cerrahi maskeler. Bunun yanında penye, kumaş maskelerle ilgili de biliyorsunuz bilim kurulun bunların kullanılabilirliğiyle ilgili de görüşü vardı” şeklinde ifade etti.