Gündem

Bakan Koca 10 ilimizi işaret edip uyardı! Alarm verildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Eylül koronavirüs tablosunu sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Açıklanan tabloya ilişkin 10 ilimize kritik uyarıda bulunan Bakan Koca, durumun ciddiyetinin bir kere daha altını çizdi.

VAKA SAYISININ ARTTIĞI İLLER

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca son haftada vaka sayısında en çok artışın yaşandığı illeri tek tek sıraladı. Vakanın en çok arttığı illeri paylaşan Koca, illeri, Karaman, Van, Erzincan, Çankırı ve Kayseri olarak sıraladı.

AĞIR HASTANIN ARTTIĞI İLLER

Vaka ve ölüm sayılarının yanında ağır hasta sayıları da artmaya devam ediyor. Bakan Koca, ağır hasta konusunda artış gösteren 5 ilimizi de sıraladı. İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat’ta son dönemde ağır hasta sayısının arttığını belirten Koca, tedbirlere uyulması gerektiğinin bir kere daha altını çizdi.

AÇIKLAMA METNİ

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Koca, ifadesinde şunları kaydetti:

“Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım”