Gündem

Bakan Koca açıkladı! 1 Haziran'dan sonra o 3 bölgede vaka artışı hızlandı!

Toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı, özellikle Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vaka sayılarında artış olduğunu belirtti. Koca, açıklamasında, “Bu, maske, mesafe konusunda hassasiyet göstermememizin bir sonucu” ifadesini kullandı.

BU İLLERİMİZDE VAKA SAYISI AZALMAYA DOĞRU GİDİYOR

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesini kameralar karşısında değerlendiren Bakan Koca, artış gösteren illeri belirtilerken salgında en çok vakanın olduğu İstanbul için de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Genel olarak söylemem gerekirse özellikle vaka sayısının yüzde 60 oranında olduğu İstanbul’u biliyoruz. İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının daha azaldığını, hastane yükünün de azalmaya doğru gittiğini, ub illerimizde daha kontrollü olduğunu söyleyebilirim. 1 Haziran sonrası Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kısmi bir artışın olduğunu söyleyebiliriz. Bu hareketliliğin getirdiği, maske, mesafe konusunda hassasiyet göstermememizin bir sonucu”

SON 3-4 GÜNDÜR YÜKSELİŞ İÇERİSİNDE

Salgında son zamanlarda Diyarbakır’ın çok fazla duyulması, bölgedeki vaka sayışının göstergesi. Diyarbakır hakkında da değerlendirme yapan Koca, “Diyarbakır’da son 3-4 gündür yükseliş içinde. Burada da genel bir artıştan öte kültürel, sosyal etkinliklerde artışın daha fazla olduğunu görüyoruz. Buralarda özellikle filyasyon çalışmalarını yoğunlaştırmış durumdayız. Vatandaşımızın daha hassas davranmasını, tedbirler için katı davranması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Ankara için de bir yükseliş söz konusuydu, bugün itibariyle düşüşe geçmiş oldu. Konya’da bir fabrika ve iki yerleşim yerinde yapılan tarama sonrası yükseliş olduğunu gördük, bugün itibariyle düşü olduğunu gördük. Sosyal kültürel ve benzeri durumlarda mutlaka mesafe ve maske kuralına, el hijyenini mutlak surette dikkat edilmesinin altını çiziyorum” dedi.