Gündem

Bakan Koca açıkladı! 5 ilde korkutan vaka artışı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin salgınla olan mücadelesine ilişkin önemli bilgilendirmeler yaparak, vaka sayının en çok arttığı 5 ili, “Son 2 hafta içinde 5 ilimizin günlük vaka sayılarında dikkat çekici artış olmuştur. Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya, Diyarbakır’dır” şeklinde açıkladı.

VAKALARIN BÜYÜK KISMI

Bakan Koca, açıklamasında vakaların büyük bir kısmının İstanbul’da olduğu ifade ederek, “Vakaların yüzde 53.74’ü İstanbul’da tespit edilmiştir” ifadesini kaydetti.

TEDİRGİNLİKLER YAŞAMAYA BAŞLADIK

Bakan, toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamasında “Yeni vaka sayılarımızda 1000’in altına inme başarısından sonra yakın dönemdeki artışlarla bazı tedirginlikler yaşamaya başladık. Vaka sayılarındaki artışlar kolaylıkla kontrol altına alınabilecek artışlardır. Riske karşı alınabilecek tedbirler uyulması çoğu kere kolay olan tedbirlerdir” ifadesini kaydederek, tedbirlere uyulması gerektiğinin bir kere daha altını çizdi.

VAKANIN EN DÜŞÜK OLDUĞU İLLER

Son dönemde vakaların en düşük olarak açıklandığı illeri Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın olarak sıralayan Koca, “İstikrarlı şekilde azalma gösteren 5 ilimizi anmak istiyorum; Tekirdağ iki hafta içinde yüzde 31.35 oranında azaltmıştır. Balıkesir yüzde 21.72, Samsun yüzde 20.42, Kırşehir yüzde 20.27, Düzce yüzde 19,91 oranında azaltmıştır. Gümüşhane’de iki hafta hiç vaka görülmemiştir” açıklamasını kaydetti.

EN FAZLA VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ YAŞLAR

Gelen verilere göre son 1 ayda salgına yakalananların yaş ortalamasını veren Bakan Koca, şu açıklamayı kaydetti:

“Son 1 ayda Kovid pozitif çıkan vakaların yaş ortalamasında düşüş eğilimi göze çarpıyor. En fazla vaka 25-45 arasında görülüyor. Hastalığı hafif atlatmak bahane olamaz. Virüsü bu yolla başka yakınına, annesine, babasına taşımış oluyor. Büyüklerimizi dün evde izole ederek korumayı başarmıştık. Sabırla, sebatla, kurallara uyarak bize destek oldular. Ancak bugün dünden daha fazla risk altındalar”