Gündem

Bakan Koca açıkladı! Türkiye'nin 1 Temmuz güncel koronavirüs verileri!

Bakanlığın, covid.19.saglik.gov.tr adresinde 1 Temmuz güncel veri tablosunu paylaştı. Açıklanan koronavirüs tablosuyla beraber vaka, ölü, entübe ve iyileşen kişi sayısı da belli oldu. 1 Temmuz günlük koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içerisinde 19 kişi daha hayatını kaybetti.

BAŞARIYLA ÖRNEK OLAN 5 İL

“Toplam test sayımız 3,5 Milyona yaklaştı. Toplam vaka sayımız 200.000’i geçti. Yeni vaka sayılarında istikrarlı bir düşüş sağlayan, tedbirleri uygulamadaki başarısıyla örnek 5 ilimiz: Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir, Düzce. Tüm illerde başarabiliriz”

Bakan Koca açıkladı! Türkiye'nin 1 Temmuz güncel koronavirüs verileri!

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Bakanlığın açıklamış olduğu verilere göre 1 Temmuz itibariyle koronavirüs salgını yüzünden 19 kişi daha hayatını kaybetti. 19 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkemizde koronavirüs sebebiyle toplam ölüm sayısı 5 bin 150’ye yükseldi.

KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

Salgına ilişkin her gün vaka ve hayatını kaydedenlerin sayısı paylaşırken, iyileşen kişi sayısı da paylaşıyor. 1 Temmuz itibariyle 2.311 kişi daha iyileşerek toplam iyileşen sayısı 175.422’ye yükseldi. 

Bakan Koca açıkladı! Türkiye'nin 1 Temmuz güncel koronavirüs verileri!

VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Vaka sayılarının 1 Haziran normalleşme adımlarından sonra artan vaka sayıları yakından takip ediliyor. Türkiye’de son 24 saat içerisinde 52 bin 313 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testte 1.192 yeni vaka daha tespit edilirken, toplam vaka sayısı 201 bin 098 oldu.