Gündem

Bakan Koca'dan Gece Yarısı Corona Virüsü Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca burada yaptığı açıklamalarında corona virüsü vaka artış hızını kontrol altına aldıklarını kamuoyu ile paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın toplantısının ardından sosyal medya hesabı aracılığı ile paylaşımlarda bulundu. Bakan Koca paylaşımlarında basın toplantısındaki açıklamalarının dikkat çeken bölümlerine yer verdi.

SAĞLIK BAKI KOCA’NIN PAYLAŞIMLARI

Sağlık Bakanı Koca yaptığı paylaşımların açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

“Hastalık bir haftada görülen maksimum vaka sayısına Amerika’da 11, Çin’de 7. haftada ulaştı. Bizde ise en çok vaka sayısına 4. haftada ulaştı. 4. haftada Türkiye’de vaka artış hızı düşüşe geçti! ŞU ANKİ VERİLERLE, YAYILMA HIZINI KONTROL ALTINA ALMAYA BAŞLAMIŞ DURUMDAYIZ.”

Bakan Koca'dan Gece Yarısı Corona Virüsü Açıklaması

“SALGININ ÖNÜNÜ KESMENİN YOLU FİLYASYONDUR! Hasta kaybı artış oranı hızında da, vaka artış hızındaki düşüşe benzer bir veriye sahibiz: Türkiye’de ölüm artış hızındaki yavaşlama 5. haftada gerçekleşmiştir. Türkiye, ölüm artış hızındaki yavaşlamayı en erken yakalayan ülkedir.”

Bakan Koca'dan Gece Yarısı Corona Virüsü Açıklaması

“FİLYASYON, BU SİSTEMLİ MÜCADELE gözle görülür sonuçlar veriyor. Tablolar, bize, üstesinden geleceksiniz, direnin diyor. Vaka tespitinde, hasta tedavisinde, yoğun bakımda başarılıyız. Mücadelede üstün güç biziz. Bizi sonuca götürecek kural açık: Hareketi azalt, izolasyonu artır!”

Bakan Koca'dan Gece Yarısı Corona Virüsü Açıklaması