Gündem

Bakan Koca duyurmuştu! Kötü haber bugün geldi

HES uygulamasında paylaşılan veriler, Türkiye ortalamasının üzerinde vaka artışının görüldüğü Edirne’nin tehlikeli durumunu gözler önüne serdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarında artış gösteren 15 ili duyurmuştu. Edirne de bu iller arasında yer aldı.

HES uygulamasından 15 gün arayla alınan görüntüler de koronavirüste vaka artışlarının yaşandığı dikkat çekti. Uygulamada 15 gün önce yüksek riski temsil eden kırmızı alanların az sayıda bulunduğu Edirne’de bugünkü görüntüde ise çoğu alanın yüksek riskli olduğu görüldü. Bu doğrultuda uygulamaya bakıldığında Edirne’deki vaka artışı dikkat çekti ve kırmızı alarm seviyesine geldi.

BELİRGİN YÜKSELİŞ VAR

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla STK’lara mesaj gönderildi. Bu mesaj kapsamında corona virüs tedbirleri kapsamında özellikle ev hanımlarına önemli çağrıda bulunulurken Edirne genelinde son zamanlarda ev hanımlarının vaka artışında belirgin yükseliş gözlendiği belirtildi.

Ev hanımlarının kendi aralarında gün düzenlememelerinin, komşu ziyareti yapmamalarının ve sosyal izolasyona dikkat etmelerinin önem arz ettiği vurgulanan mesajda, üst düzey duyarlılık çağrısı yapıldı.

15 gün arayla HES uygulaması üzerinden alınan veriler ise şöyle oldu:

Bakan Koca duyurmuştu! Kötü haber bugün geldi

Bakan Koca duyurmuştu! Kötü haber bugün geldi