Gündem

Bakan Koca hasta sayısını değil, semptom göstermeyen vaka sayısını açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir görüşme yaptı ve bu görüşmenin detaylarını köşesinde kaleme aldı. Özkök’ün yazısına göre Bakan Koca açıklamalarında gerçek vaka sayıları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca Gazeteci Özkök’ün ” Ayasofya’nın açılış toplantısından sonra özel bir izleme yaptınız mı? Orasıyla ilgili bir vaka bildirimi oldu mu size?” sorusuna yanıt verdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Ayasofya’ya özel bir bildirim olmadı. Ayasofya’ya sadece İstanbul’dan değil, birçok bölgeden kişiler geldi. Ama biz esas en büyük sıçramayı bayramda yaşadık. Bayram ve sonrası bütün Türkiye’ye dağıldı.”

“DOĞRU OLUP DA VERMEDİĞİNİZ BİLGİ VAR MI?”

“Yanlış bilgi vermediğiniz konusunda kimsenin şüphesi yok da doğru olup da vermediğiniz bilgi var mı?” sorusunu cevaplandıran Bakan Koca şöyle konuştu: “Toplumun bilmesi gereken bilgiyi verme noktasında bir sorunumuz yok. Toplumun bilmesi gerek. Ama benim elimde birçok bilgi var. Tonlarca bilgi var. Bu bilgilerin bir kısmı yayın haline geliyor olacak.”

SEMPTOM OLMAYAN VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bunların yanı sıra “Peki kaç kişi var semptomu olmayan COVID pozitif vaka?” sorusuna da yanıt vererek şöyle devam etti:

“HES’te var. Hepsi HES’te var. Hatta HES’te 3 katı, 4 katı oranında var pozitiflerin dışında.”

Kısıtlamaların kaldırılması ile turizm sezonunda çok sayıda turist Türkiye’ye gelirken Özkök, Bakan Koca’ya, ” Yaz aylarında turist olarak gelenlerde saptanan kaç vaka oldu? Rakam var mı elinizde?” sorusunu yöneltti ve şu cevabı aldı:

“Var elbette. Ayrıca şunu bölgeyle ilgili her ülkeye bildiriyoruz. Özellikle 4 ili; Muğla, İzmir, Antalya, Aydın’la ilgili bilgileri her gün Avrupa Birliği’ne bildiriyoruz. Bu rakamlar net belli.”