Gündem

Bakan Koca kötü haberi duyurdu! Yeni tedbirler alınacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Ülkemizde ilk koronavirüs vakası Mart ayında görülmüştü. Mart ayından itibaren artan vaka sayıları henüz tam olarak durdurulamazken, son dönemde hızlı bir şekilde artışa geçti. Konuyla ilgili Van’dan açıklama yapan Koca, bugün yeni kararların alınacağını duyurdu.

İKİ KATINA ÇIKTI

Bakan Koca, canlı yayında Van’da yeni tip koronavirüs salgına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklama yapan Koca, “Van’daki hasta sayısı artışı son aya göre neredeyse iki katına çıktı. Son haftaya baktığımızda ise bu artış yüzde 17 düzeyinde. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş, maalesef ağır hastalarımız ve vefatların da artışına sebep oluyor. Van’da 65 yaş üstü nüfusumuz yüzde 4,2. Hasta oranımız yüzde 15,6. Yani nüfusa göre 65 yaş üstü, 4 katına yakın oranda vaka olduğunu görüyoruz” dedi.

Bakan Koca kötü haberi duyurdu! Yeni tedbirler alınacak!

TEKRAR ARTIŞ YAŞANIYOR

Genel olarak bir değerlendirme yapan Bakan Koca, Mart ayından beri mücadele içerisinde olunan koronavirüs salgınında yeniden bir artışın yaşandığını belirterek, “Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında tekrar bir artış yaşanıyor” ifadesini kaydetti.

“Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Bu artış homojen bir dağılım göstermiyor. Bazı illerimizde hasta sayılarımız sabit ve düşerken. Bazı illerde ise istemediğimiz tablolara şahit oluyoruz”

YOĞUN BAKIM HASTALARININ ÇOĞUNLUĞU 65 YAŞ ÜSTÜ

Yoğun bakım hastalarının büyük bir kısmının 65 yaş üstü vatandaşların oluşturduğunu ifade eden Baka Koca, artışın 65 yaş üstü üzerinde görülmesinin ciddi risk oluşturduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Yoğun bakım hastalarımızın çoğunun da 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturuyor. Yaşlılarımızın, özellikle korunabilir olması son derece önemli. 4 katına varan vaka artışının 65 yaş üzerinde görülmesi ciddi risk oluşturmakta”

Bakan Koca kötü haberi duyurdu! Yeni tedbirler alınacak!

YENİ TEDBİRLER

Açıklamasının sonunda ise, az sonra il değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirten Koca, alınabilecek tedbirleri de istişare edeceklerini, “Az sonra il değerlendirme toplantımızı gerçekleştireceğiz. Alınabilecek yeni tedbirleri de istişare edeceğiz” şeklinde ifade etti.