Gündem

Bakan Koca mücadelede ikinci dönemin adını paylaştı! Kontrollü Sosyal Hayat başlıyor!

Bugün 15.00’de düzenlenen toplantı sonrasında önemli koronavirüs açıklamalarında bulunan Bakan Koca, Türkiye’nin salgında önemli bir yol kat ettiğini ve yavaş yavaş sosyal hayata dönüşün başladığını ifade etti. Yeni dönemin adını Kontrollü Sosyal Hayat olarak açıklayan Koca, yeni döneme ilişkin ayrıntıları açıkladı.

ESASINDA NORMALE DÖNMÜYORUZ

Bakan Koca, bugüne kadar kullanılan açıklamalarda “Normale dönüş” ifadesine bağlı olarak, aslında henüz normal hayata dönüşmediğini ifade etti. Salgın sonrasında yeni hayatın normallerinin oluştuğunu söyleyen Bakan, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bugüne kadar her ne kadar normale dönüş ifadesi yer yer kullanılsa da esasında normale dönmüyoruz. Yeni hayatın normallerini oluşturuyoruz. Bu hayatın normali eskisinden farklı olacaktır. Yeni normal için büyük bir motivasyon ve sağduyu göstermeliyiz. Toplum olarak ortaya koyduğumuz fedakârlığın serbestlik olarak düşünmemeliyiz”

Bakan Koca mücadelede ikinci dönemin adını paylaştı! Kontrollü Sosyal Hayat başlıyor!

KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT DÖNEMİ

Salgında Türkiye’nin ikinci döneme geçtiğini vurgulayan Bakan Koca, yeni dönemin adını “Kontrol Sosyal Hayat” olarak açıkladı. Salgındaki ilk hedefin, hastalığın kontrol altına alınmak olduğunun altını çizen Koca, “Salgınla mücadelede birinci dönemde hedefimiz hastalığı kontrol altına almaktı. Koronavirüsle mücadelede ikinci dönemde hastalığın önündeki fırsatları ortadan kaldırmak, hayatı yeniden düzenlemektir. Bazı kısıtları esnettiğimiz yeni döneme isim vermeye yararlı buluyoruz. İsim bize mücadelemiz için bir fikir verecektir. Bu isim kontrollü sosyal hayattır.” açıklamasında bulundu.