Gündem

Bakan Koca vaka sayısının en çok arttığı illeri açıkladı!

Türkiye’de koronavirüs vakaları son dönemde artmaya devam ediyor. Artan vaka sayısını önlemek adına vatandaşların tedbir göstermesi gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’nin yoğun bakım doluluk oranları hakkında bilgi verdi.

TÜRKİYE GENELİNDE DOLULUK ORANI

Açıklama yapan Bakan Koca, Türkiye genelindeki yatak doluluk oranının yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranının yüzde 31 olduğunu ifade etti

6 İLE HASTANE YAPILIYOR

Bugün yapılan değerlendirilme sonrasında 6 ile yeni hastane yapılacağını ifade eden Bakan Koca, şu ifadeyi kaydetti:

“Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin’e yeni hastaneler yapacağız. 750 yataklı Mardin Şehir Hastanemizin de çalışmalarına en yakın zamanda başlayacağız.

6 ilimizde 3 ilimizin hastaneleri şehir hastanesi statüsünde yapılıyor olacak diğer 3 ilimizde de 500 yataklı hastaneler yapılıyor olacak”

Bakan Koca vaka sayısının en çok arttığı illeri açıkladı!

HASTALIĞIN ARTIŞ NEDENLERİ

Son dönemde artış gösteren illeri sıralayan Bakan Koca, hasta artışının kaynaklandığı durumları da, ” ildiğiniz üzere bu hastalığı kesin tedavisi olmamakla birlikte erkenden başlanan tedavilerle en başarılı ülkelerden birisiyiz. Bu yüzden vefat sayısını az sayıda tutmayı başardık. Bayramlar, eş dost ziyaretleri, düğünler, asker uğurlamaları, taziyeler mesafenin unutulduğu ortamlar oldu. Bunun sonucunu hemen gördük. Hasta artışının olduğu iller Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak oldu” şeklinde ifade etti.