Gündem

Bakan Koca'dan normal hayata dönüş açıklaması! Gözler o tarihe çevrildi!

Tüm Türkiye 10 Mart tarihinden itibaren koronavirüs salgınıyla mücadele içerisinde. Salgına ilişkin her geçen gün yeni tedbirler ve veriler gelmeye devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen toplantı sonrasında Bakan Koca, normal hayata dönüşün bayram sonrasında olabileceğini ifade etti.

GÖZLER RAMAZAN BAYRAMI’NA ÇEVRİLDİ

Bakan Koca, normal hayata dönüş için Ramazan Bayramı’nı işaret etti. Konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Kurallara uymamız ve bilinçli şekilde hareket etmemiz ölçüsünde, normalleşme takvimimiz gecikmeyecektir. Bayramdan sonra normale dönüşümüz, ilan edilen tedbirleri sıkı uygulamamıza bağlıdır. Hiçbir umut, tehdide dönmemelidir”

Bakan Koca'dan normal hayata dönüş açıklaması! Gözler o tarihe çevrildi!

GELECEK YILA ERTELEYİN

Ramazan’ın başlamasına günler kalması dolayısıyla, kurulacak iftar sofralarının kalabalık olmaması konusunda uyarılarda bulunan Bakan Koca açıklamasında, “Cuma günü Ramazan başlıyor. Ramazan kendine has canlılığı ve sosyal yaşantıları beraberinde getirir. Bir karara uyma veya onu bozma sınavı olmasıdır. Şu günlerde tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey budur. Oruç tutanlar açısından Ramazan günlerinin önerdiğimiz tedbirlere çok daha sıkı bir şekilde önerilerimize uyacağını umuyorum. Kalabalık iftarları, sosyal iftarları, Ramazan sohbetlerini lütfen gelecek yıla erteleyelim. Bu rahmet ayı hastalıklarla sonuçlanmasın. Hepinize sağlık dolu günler ve hayırlı bir Ramazan diliyorum” ifadesini kullandı.