Gündem

Bakan Koca'dan sert tedbir açıklaması! 10 gün içinde..

Sağlık bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün kritik bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantı sonrasında önemli açıklamalar kaydeden Koca, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması için, “Bu, gerektiğinde daha da genişletilebilir. Gelecek hafta Bilim Kurulu’nda zaten değerlendirmiş olacağız” dedi.

Bakan Koca'dan sert tedbir açıklaması! 10 gün içinde..

10 GÜN İÇİNDE

Bakan Koca, uygulanan bu kısıtlama kararların etkisinin 10 gün içerisinde görüleceğini ve duruma göre sokağa çıkma kısıtlamasında daraltma ya da genişletme önerisinin yapılacağını, “Bu, gerektiğinde daha da genişletilebilir. Gelecek hafta Bilim Kurulu’nda zaten değerlendirmiş olacağız. Önümüzdeki bir hafta, 10 gün içerisinde sonuçlarını görerek genişletme ya da daraltma önerimizi yapacağız” şeklinde ifade etti.

GELECEK HAFTA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Bilim Kurulu ile önümüzdeki hafta bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını ifade eden Bakan Koca, uygulanan bu kısıtlama kararlarının sonuçlarının önümüzdeki haftalarda belli olacağını belirterek, “Bu, gerektiğinde daha da genişletilebilir. Gelecek hafta Bilim Kurulu’nda zaten değerlendirmiş olacağız” dedi.

Bakan Koca'dan sert tedbir açıklaması! 10 gün içinde..

ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYIN

Vatandaşların, mümkün olduğu kadar zorunlu olmadığı sürece dışarıya çıkmaması gerektiğini ifade eden Bakan Koca, vatandaşları bir kere daha uyardı. Açıklamasında, “Önemli olan vatandaşımızın bireysel olarak hassasiyetle uymaları gerektiğidir. Zorunlu olmadıkça, evden mümkün mertebe çıkmamalıyız. Ev ortamında bulaşların çok yoğun olduğunu biliyoruz” diyen Bakan Koca salgının ne kadar ciddi olduğunun bir kere daha altını çizdi.