Gündem

Bakan Koca'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması!

Bugün saat 17.00’de başlayan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında saat 19.00 sularında kameralar karşısına gelen Bakan Koca, koronavirüs salgınında Türkiye’nin son durumunu açıkladı.

Bakan Koca'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması!

HERKESE TEST VE ÜCRETSİZ TEDAVİ

Bakan Koca, Türkiye’de herkese ücretsiz test ve tedavi yapıldığının belirterek, şu açıklamayı kaydetti:

“DSÖ’nün Türkiye hakkında yayınladığı rapor. Türkiye’nin en zengin ülkeler arasında olmamasına rağmen salgında en cömert ülkelerden biri olduğu vurgulanıyor. DSÖ korona Türkiye raporundan sonra AB ilerleme raporuna değinmek istiyorum. Türkiye bu uygulamaları AB’nin bulaşıcı hastalıklarla ilgili direktiflerine uygun olarak yaptığı vurgu yapılmıştır. Sosyal güvencelerine bakılmaksızın herkese ücretsiz tedavi sağlanmıştır. AB ilerle raporunda yayınlanan bu değindiğim hususlar salgına küresel standartlarda karşılık verdiğimizdir”

Bakan Koca'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması!

YENİ KISITLAMA AÇIKLAMASI

Tüm Türkiye merakla kısıtlamanın olup olmayacağını merak ediyor. Bakan Koca, konuyla ilgili yasak kararı düşünmediğini belirterek, “Herhangi bir kısıtlama, sokağa çıkma yasağı düşünmüyoruz. Özellikle Avrupa’da son haftalarda giderek arttığını biliyoruz. Önümüzdeki haftalarda daha da artacağı kanaatini taşıyorum. Bizim dışımızdaki ülkeler tedbir almıyor. Maske uygulamaları bazı ülkelerde daha yeni yeni devreye girmeye başladı. Biz kaç aydır yaygın olarak kapalı ve açık ortamlarda uygulama zorunluluğu getirmiştik” açıklamasını kaydetti.