Gündem

Bakan Koca’dan son dakika açıklama! Artışın devam ettiği illeri sıraladı!

Son dönemlerde ülkemizde herkese kabus dolu günler yaşatan ve hayatımızı alt üst eden ölümcül koronavirüs salgınında hala bazı illerimiz risk altında. Özellikle son bir haftada Zonguldak’ta vaka sayısının yüzde 50 arttığını ifade eden Koca, Ankara, Sivas ve Malatya’daki son durumu da açıkladı.

VAKA ARTIŞININ DEVAM ETTİĞİ İLLER

Bakan Koca, açıklamasında vaka sayının arttığı iller, Zonguldak, Ankara, Sivas ve Malatya olarak tek tek sıraladı. Konuyla ilgili her ilin vali, il sağlık müdürü ve halk sağlığı başkanları ile ayrı değerlendirme toplantılarının yapıldığını ifade etti.

screenshot-6-001.jpg

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

Bakan Koca, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“ZONGULDAK, ANKARA, SİVAS, MALATYA valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla ayrı ayrı il değerlendirme toplantıları yaptık. Sırasıyla ZONGULDAK, ANKARA, SİVAS ve MALATYA’DA risk devam ediyor”

“Son bir haftada ZONGULDAK’TA  vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %77, ANKARA’DA sabit artış olmakla birlikte yoğun bakım doluluk oranı %74, SİVAS’TA artış %25, yoğun bakım doluluk oranı %66, MALATYA’DA artış  %35 yoğun bakım doluluk oranı %61”

“Ara vermeden mücadeleye devam etmeliyiz. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım”