Gündem

Bakan Kurum açıkladı : Temmuz ayında bitecek!

8 Ağustos günü Denizli’nin Çardak ve Bozkurt ilçelerinin meydana gelen deprem sonrasın ağır hasar aldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3 bin 418 binanın ağır hasarlı, 465 binanın ise az hasarlı olarak tespit edildiğini dile getirdi.

BAKAN KURUM KONUTLARIN BİTME TARİHİ AÇIKLADI

5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında mağdur olan vatandaşlar için 15 Ağustos itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, depremzedelerin yaralarının sarılması için konut inşasına başladıklarını belirten Bakan Kurum, “Burada yaraların devletimizin eliyle en hızlı şekilde sarılacağı ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin en hızlı şekilde giderileceği sözünü vermiştik. İnşaatlarımızın kaba yapımı bitmiş durumda. Önümüzdeki yılın mayıs haziran ayına kadar da ince inşaatları tamamlanarak hak sahibi vatandaşlara teslimi yapılacak. Çardak’ta 179 daireden oluşan içerisinde cami ve ticaret merkezimizin olduğu inşaatımızın seviyesi yüzde 50 durumunda. İki inşaatımızı süresinden daha önce, mayıs haziran ayında bitireceğiz. 320 hak sahibi vatandaşımızın yaralarını sarmış olacağız” dedi.

ACIPAYAM’DA KONUTLARIN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Denizli Acıpayam’da da depremden etkilenen vatandaşlar için konut inşaatlarının sürdüğünü hatırlatan Bakan Kurum, “Bu projelerimizi, İçişleri Bakanlığı AFAD, Kızılay olarak afetin yaşandığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanında olmak suretiyle yürütüyoruz. Vatandaşımız için olması gereken her şeyi Valiliğimizin koordinasyonunda yürütmeye devam ediyoruz. Tekrar deprem nedeniyle yaralanan, depremden zarar gören Çardak, Bozkurt ve Acıpayam’ımıza ve Denizli’mize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. En kısa zamanda modern sağlam ve güvenli konutlar inşa edip Denizlili vatandaşlarımıza vermek üzere çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.