Gündem

Bakan Kurum açıkladı: Yıl sonuna kadar o termik santraller kapanacak!

Türkiye’de geçtiğimiz aylarda özel araçlarda sigara içilmesinin yasaklanması sonrasında termik santrallerin bacalarına filtre takılmaması konusuyla ilgili olarak büyük tartışmalar yaşanmıştı.

TERMİK SANTRALLERİN BACALARINA FİLTRE TAKILMAMASI TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

TBMM’de de gündeme gelen termik santrallerle ilgili olarak bacalarına filtre takılmamasına tepki gösterilmesi sonrasında bu karardan dönülmüş ve termik santrallerin bacalarına filtre takılması için yeniden düzenleme yapılması gerektiği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, termik santrallere ilişkin sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yaptı.

13 TERMİK SANTRAL YIL SONUNDA KAPANABİLİR!

Bakan Kurum, 13 termik santralin yıl sonuna kadar tamamlaması gereken çevre yatırımlarının son durumunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından bürokratlar ve elektrik üretim tesisleri yöneticilerinin yer aldığı toplantıda değerlendirdiklerini bildirdi.

Termik santrallerle ilgili olarak yaptığı açıklamada Bakan Kurum, “Bakanlık olarak, termik santrallerle ilgili yaptığımız inceleme ve denetimlerimiz çerçevesinde son uyarılarımızı yaptık. Milletimizin sağlığını ilgilendiren bu konuda kararlılığımızı bir kez daha ifade ettik. Yıl sonuna kadar Çevre Mevzuatımıza aykırı ne kadar termik santral varsa kapatma dâhil tüm cezai işlemleri kararlılıkla uygulayacağız” ifadelerini kullandı.