Gündem

Bakan Kurum'dan dikkat çeken açıklama! Hepimizin içini acıtıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Haliç’te meydana gelen renk değişimi hakkında açıklama yaptı. Bakan Kurum açıklamasında, “Haliç’teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor. Cumhurbaşkanımız Haliç’i gezilir, yürünebilir ve oturulabilir hale getirdi. Bu noktada gördüğümüz görüntüler içler acısı. Kirliliğin sebeplerini araştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SONUÇLARA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

Ayrıca Bakan Kurum yaptığı açıklamada, “Çıkan sonuçlara göre hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken yatırımları yapması gerekiyor. Bakanlık olarak her türlü işbirliğine hazırız. Belediyemiz bu noktada yatırım yapmama sürecine girerse Haliç’i kimsenin insafına bırakmaz, gerekli yatırımları yapmak için seferber oluruz.” dedi.

Bakan Kurum’un açıklamalarının devamı şöyle:

Ayder’in içinden geçen yolda bütün kaldırımları, aydınlatmaların, kanalizasyonların tamamını yeniliyoruz. İlk etap Haziran sonunda bitiyor. Bu proje kapsamında korkuluktan kaldırımına yenileyeceğiz, Ayder’imize yakışan altyapıyı kavuşturacağız. Yürüyüş yolu, teraslarımıza vatandaşlarımız gelip doğal güzellikleri hissedecekler.

1750 ARAÇLIK OTOPARK İNŞA EDİLİYOR

Termal otelimizi bölgeye kazandırmış olacağız. Otopark problemini çözmek amacıyla Ayder’in girişine 1750 araçlık kapalı otopark inşa ediyoruz. Gelen ziyaretçiler araçlarını bırakıp, ring seferleriyle işletmelerden faydalanabilecek. Bu projenin ihalesi yapıldı, önümüzdeki yıl tamamlanacak.

611 BİNA TESPİT EDİLDİ

Rize merkezindeki belediye bloklarındaki dönüşüme başlamış olacağız. Esnafın talebi Eylül ayında dönüşümün başlamasını istiyorlar. Toplam yatırım bedeli 900 milyon lira olacak. “Türkiye’nin her yerinde dönüşüm” dedik. Vatandaşımızla bu dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız.

Karadeniz’de 611 binanın taşkın riski altında olduğunu tespit ettik.