Gündem

Bakan Kurum'dan Önemli Açıklama: 140 köyde konut yapılacak!

Türk ordusu Suriye’de kararlılıkla Barış Pınarı Harekatı’nı sürdürdüğü bugünlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, harekatın tamamlanmasının ardından bölgede güvenli bölge oluşturulması için harekete geçileceğini ifade etti.

Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 4 gün önce başlatılan bu operasyon bittiği zaman oluşacak güvenli bölge içerisinde, 140 köyden oluşan yerleşim alanı inşasıyla, buradaki vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlayacak önemli bir projeyi hep birlikte hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

140 KÖYDEN OLUŞACAK PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK!

Suriye’de yürütülen Barış Pınarı Harekatı’nın, sonuç olarak bölgeye huzur, barış ve istikrarı getireceğini aktaran Bakan Kurum, şöyle devam etti:

“Vatan toprakları dışında olan Suriyeli kardeşlerimizi geri götürebilmek için güvenli bir bölge, bir koridor oluşturmak amacıyla yapılan bir operasyondur. Bu operasyon neticesinde, inşallah Fırat Kalkanı, Afrin ve Pençe harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı’nda da, şanlı ordumuz daha önce olduğu gibi aynı zaferleri alacak ve teröristlerin inlerine girmek suretiyle o bebek katillerine gereken cevabı, sahada net bir şekilde verecek. İnşallah o güvenli koridor oluştuğu zaman, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 4 gün önce başlatılan bu operasyon bittiği zaman oluşacak güvenli bölge içerisinde 140 köyden oluşan yerleşim alanı inşasıyla, buradaki vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlayacak önemli bir projeyi hep birlikte hayata geçirmiş olacağız.”