Gündem

Bakan Kurum enkaz altından çıkarılan kişi sayısını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depremi hakkında açıklamalarda bulunarak depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 kişinin enkaz altından sağ olarak çıkarıldığını vurguladı.

Açıklamalarında ağır hasarlı yıkılma riski olan binaların olduğu düşüncesinde oldukalrını belirten Bakan Kurum arama kurtarma faaliyetlerinin 2059 kişi ile yürütüldüğünü vurguladı ve şöyle devam etti:

BAKAN KURUM’UN AÇIKLAMALARI

Kurtarma faaliyetlerinin yaparken can güvenliğimizi almak adına binalarımızı da anbean takip ediyoruz. Salınım var mı yok mu, takip etmek suretiyle çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.

HASARLI BİNA UYARISI

AFAD’ımız, Kızılay’ımız, belediyemiz bölgeye çadır sevkiyatı yaptı. Beslenme ihtiyacı Kızılay koordinasyonunda. Bugün fiilen hasar tespit çalışmalarını yapacağız. Vatandaşlarımızın konutlarını inceleyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bakanlığımızın ekiplerinin tespitlerini tamamlamalarına müteakip binalarına girmeleri. Ağır hasarlı, yıkılma riski olan binalarımız olduğu düşüncesindeyiz.

‘ŞU ANA KADAR 100 VATANDAŞIMIZI SAĞ OLARAK KURTARDIK’

Arama kurtarma faaliyetlerini hassas bir şekilde yürütmek durumundayız. AFAD koordinasyonunda tüm sivil toplum örgütleri ile bu süreci yürütüyoruz. Şu ana kadar 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık.

Arama kurtarma faaliyetlerini 2059 kişiyle yürütüyoruz.