Gündem

Bakan Mustafa Varank’tan corona virüsü aşısı ve ilacı açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs (Kovid-19) karşısında alınan önlemler genelinde KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Mustafa Varank’ın toplantıdaki açıklamaları şu şekilde:

 ”Yatırımı teşvik ederken sağladığımız kredi faiz desteğine esneklik getirmekle beraber bu teşviklerden yararlanan vatandaşlar, bu döneme ilişkin banka ödemelerini ertelediğinde faiz ya da kar payı desteğinden yine aynı şekilde yararlanabilecek.”

 ”TÜBİTAK COVID-19 PORTALINI DEVREYE ALDIK”

Girişimcilerin ve bilim insanlarının oluşturduğu projelerin hemen gerçekleştirilebilmesi için TÜBİTAK ile birlikte özel bir plan hazırladık. Bugün bulunacağımız çağrı 2 Nisan tarihine kadar ulaşılabilir olacak ve en fazla 1 hafta içinde sonuca bağlanacak. Koronavirüs tedavisinde kullanabilecek her türlü malzeme ve koruyucu ürünlere olabildiğince hızlı destekte bulunacağız. Yeni bir ürün olan TÜBİTAK Kovid-19 Portalını’da bugün kullanıma açtık ve TÜBİTAK’a ulaşan bütün projelerin rapor teslimat son tarihlerini 3 ay uzattık.

BİLİM İNSANLARIMIZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Koronavirüs salgınını yenmeyi hedef belirleyen bilim insanlarımız, Kovid-19 Platformu çatısı altında aşı ve ilaç geliştirmek için canla başla çalışıyor.

EN AĞIR CEZALARI VERECEĞİZ

Böyle bir dönemde bile kamu yararını hiçe sayan bazı fırsatçıların olduğunu da görmüş bulunmaktayız. Açık ve net söyleyebilirim ki bu fırsatçılara kesinlikle acımayacağız ve fırsatçılık yapan firmalar bir daha bakanlık desteği alamayacak.

 SAĞLIK BAKANLIĞIMIZA HEDİYE EDİLECEK

Bu mücadele döneminde katkıda bulunmak isteyenlerle hali hazırda Türkiye’de solunum cihazı üreten firmaları bir araya getirdik ve bu sayede yaklaşık 1000 solunum cihazı Sağlık Bakanlığına hediye edilecek. Sağlık Bakanlığımız da 5000 solunum cihazı sipariş verdi ve Türkiye’de zaten üretilmiş ama seri üretime geçmemiş bu solunum cihazlarını üretmek için çalışmalara hızlıca başladık.”