Gündem

Bakan Özlü'den Yerli Otomobil Konusuna İlişkin Açıklama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ensar Vakfının Vakıflar Genel Müdürlüğünde düzenlediği “Ensar Buluşmaları” etkinliğine katıldı. Katıldığı etkinlik kapsamında konuşma gerçekleştiren Bakan Özlü Türkiye’nin yerli otomobil üretimine dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yerli otomobil ürettiğini vurgulayan Bakan Özlü bu üretimin yüzde 77’sinin ihraç edildiğini belirtti.

”BİZ OTOMOBİL ÜRETİYORUZ”

Yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuya dair şu ifadeleri kullandı. “Biz otomobil üretiyoruz. Tasarım ve üretmede bir sıkıntımız yok. Konu ticari ve satışla ilgili. Dünyada otomobil üreten önemli aktörler var. Bunlar milyonlar mertebesinde otomobil üretiyor. Bizim arzu ettiğimiz şey Türkiye’nin kendi markasıyla bir otomobilinin olması. Yerli marka otomobile TÜBİTAK’ın değil ticari şirketlerin öncülük etmelerini istiyoruz.”

Ekonomide ki teknolojik gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü  “Yüksek katma değerli, marka değeri olan ürünler üreteceğiz. Bu ürünler üretilirken teknolojiyi azami derecede kullanmalıyız.”

”AR-GE VE YENİLİĞE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Bakan Özlü ayrıca, “Teknolojide pasif değil aktif bir ülke olmak istiyoruz. Bunun için de hükümet olarak bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yeniliğe hükümet olarak çok önem veriyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA