Gündem

Bakan Ramazanoğlu Dünya Kadınlar Günü Mesajı Yayınladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazan oğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulacak şekilde bir mesaj yayınlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu kadınların şiddete uğraması kadın haklarının gasp edilmesi hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı çalışmaları her konuşmasında açıklamaya devam ediyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde kamuoyuna açık şekilde yayınladığı mesajında kadınların öneminden Kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışan ve üretendir. Kadın aile ve toplumu, aklı ve yüreğiyle geleceğe taşıyandır sözleri ile bahsetti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı Dünya Kadınlar Günü Mesajı şu şekilde;

Kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışan ve üretendir. Kadın aile ve toplumu, aklı ve yüreğiyle geleceğe taşıyandır. 
 
Toplumsal yaşamın her alanında kadını güçlü kılmak, kadınların tüm karar alma mekanizmalarına eşit katılımlarını sağlamak amacıyla politikalar ve stratejiler geliştirmek öncelikli hedefimizdir. Kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ile ancak ülkemizde eşitlik ve refah sağlanabilir. Aksi takdirde sağlıklı ve gelişmiş bir toplum oluşturmanın mümkün olamayacağı inancındayım.
 
Kadınlara eşit haklar ve fırsatlar vererek hayatlarını zorlaştıran her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda güçlenmeleri sağlamak ve kadına yönelik şiddeti önlemek en temel ilkelerimizdir.
 
Bakanlık olarak şiddete karşı “sıfır tolerans” anlayışı içerisinde yürüttüğümüz tüm çalışmalarımıza bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Bu anlayışla 2016-2019 yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” tüm tarafların işbirliği ve koordinasyonunda hazırlanarak 2016 yılı içerisinde uygulanmaya başlanacaktır. Yapılan tüm çalışmalarda, geçmiş deneyimlerimizden faydalanarak geleceğe umutla bakıyoruz.
 
Toplumu güçlendirmenin temelinde kadınların güçlendirilmesi gerçeği ve zorunluluğu yatmaktadır. Bu itibarla,  kadınların toplumsal konumlarına dayalı mevcut engellerin aşılması ve buna yönelik tüm önlemlerin alınması için çalışıyoruz.

Kadına yönelik çalışma alanlarında devletimiz başta olmak üzere; üniversite, sivil toplum, medya ve özel sektör gibi birçok kurumsal yapının bütüncül yaklaşımıyla uzun soluklu ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.
 
Kadın hayattır çünkü kadın annedir. Kadın koskoca bir dünyadır. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun kadının önemini gün yüzüne çıkardığı kadınlar hakkında özenle yazılan Dünya Kadınlar Günü mesajı yukarıda ki gibidir. Bizler de kamupersoneli.net olarak kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. 

Kamupersoneli.net