Gündem

Bakan Sarıeroğlu: 36 Bin 423 Kamu Çalışanı Görevlerine İade Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İstanbul’da düzenlenen İLO Çalışma Örgütü Toplantısında konuştu.

 OHAL inceleme komisyonuna 102 bin 474 Kişi Başvurdu

Bakan Erdoğlu, konuşmasında OHAL inceleme komisyonuna 102 bin 474 kişinin başvurduğunu, 36 bin 423 personelin görevine iade edildiğini, yargısız infaz yapılmaksızın hakeden herkesin göreve iade edildiğini açıkladı.

OHAL İLAN ETMEMİZ DOĞALDIR

Bakan Sarıeroğlu, OHAL’e ilişkin: “Olağan Üstü Hal konusunda Avrupalı dostlarımızdan gelen eleştirilerin haksızlığı ve Türkiye’nin terörle mücadelesi konusunda gösterdikleri çekingen tavırlar bizi oldukça şaşırtıyor.Terör eylemleri sonucu Fransa’nın Olağanüstü Hal ilan etmesi ne kadar doğal ise, ABD’nin Ferguson ve Baltimore’daki olaylar sonrası Olağanüstü Hal ilan etmesi ne kadar doğal ise Bizim de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için Olağanüstü Hal ilan etmemiz o kadar doğaldır.”

36 BİN 423 KAMU ÇALIŞANI GÖREVE İADE EDİLDİ

Hakeden herkesin göreve iade edildiğini söyleyen Sarıeroğlu: “Suçluyu suçsuzdan ayırabilmek ve hakkaniyeti sağlayabilmek için bir kuyumcu titizliğiyle çalışıyoruz. Bu komisyona toplam 102.174 vatandaşımız müracaat etti. Olağanüstü Hal döneminde görevden uzaklaştırıldıktan sonra haklarında yapılan inceleme sonucu 36.423 kamu çalışanı görevlerine iade edildi.

Yani süreç devam ediyor. Kimse hakkında yargısız infaz yapılmıyor.

Şunu tekrar altını çizerek belirtmek isterim ki,Olağanüstü Hal kararı, kişilerin hak ve özgürlüklerini sınırlamak için değil, FETÖ, DAEŞ ve PKK gibi terör örgütleriyle etkili bir şekilde mücadele kapsamında Devletimizin daha hızlı hareket edebilmesi amacıyla alınmıştır. Avrupalı dostlarımızdan da, hepimizin ortak değeri olan demokrasinin sağlıklı işleyişi için yürüttüğümüz bu mücadelede yanımızda olmalarını ve bize karşı eleştirilerinde hakkaniyeti gözetmelerini temenni ediyorum. Temel insan haklarına saldıran bu cani terör örgütlerine karşı Türkiye’nin mücadelesinde, uluslararası toplum vicdanının Türk halkıyla birlikte olduğuna inanıyorum.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA