Gündem

Bakan Sarıeroğlu'ndan 'Bir Milyon 20 Bin Kişiyi Kamuya Alıyoruz' Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Çankaya İlçe Kadın Kolları’nca organize edilen 5. Olağan Kongre’ye katılarak burada kongreye katılan vatandaşlara seslendi. 

Kongre kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesine ilişkin de açıklamalar yaptı. 

BAKAN SARIEROĞLU’NDAN TAŞERON DEĞERLENDİRMESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yapmış olduğu konuşmasının başında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerini temizlemek maksadıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve ”Rabbim Mehmetçik’imizi muhafaza, Allah ordumuzu muzaffer eylesin.” diyerek, duada bulundu. 

Bakan Sarıeroğlu konuşmasında ayrıca, son günlerde taşeron işçilerin kadroya alınmasını eleştiren ve karalayan bazı kampanyalar olduğunu vurguladı ve bu çalışmalara itibar edilmemesini istedi. Özellikle Whatsapp grupları ve facebook üzerinden yapılan karalama çalışmaları olduğunu ifade eden Bakan Sarıeroğlu, yapılan düzenlemeden belirli bir kesimin çok rahatsız olduğunu vurguladı.

‘1 MİLYON KİŞİYE KADRO VERİYORUZ’

Taşeron işçi düzenlemesine ilişkin açıklamalarında ayrıca 1 milyon 20 bin kişiye kadro verildiğini aktaran Bakan Sarıeroğlu, kadroya geçişlerde bazı şartların sunulabileceğini ama bunları yapmadıklarını ifade etti. Yapılan düzenlemenin büyüklüğünün bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuya dair şu açıklamalarda bulundu.

“Bu düzenlemede biz, asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapabilirdik yapmadık, sözleşmeli personel yapılabilirdik, yapmadık, kıdem şartı koyabilirdik koymadık. Deneme süresi ve eğitim seviyesi şartı getirebilirdik getirmedik. Biz büyük bir çılgınlık yapıyoruz bunu açıklıkla ifade edeyim. Bu yaptığımız 1 milyon 20 bin kişiyle ilgili çalışma bir çılgınlıktır. Çünkü şu anda kamudaki kadrolu işçi sayımız 100 bin, belediye şirketlerinden çalışan işçi sayısı 90 bin. Orada 190 bin kişi duruyor, biz ise yaptığımız düzenlemeyle toplamda 1 milyon 20 bin kişiyi kamuya alıyoruz. Yaptığımız çalışmanın büyüklüğünü bilmenizi istiyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Tebrik ediyorum 2019'da da oy verirken kpss ye giren milyon tebrik edecek.