Gündem

Bakan Sarıeroğlu'ndan Kamu Görevlilerin Maaşları Yüzde 17.54 Artacak Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, , Kamu Personeli Danışma Kurulunun (KPDK) 2017 yılı Kasım ayı toplantısına katıldı. 

Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve 11 hizmet kolunda yetkili sendika temsilcileri yer aldı. 

KAMU GÖREVLİLERİN MAAŞLARI YÜZDE 17.54 ARTACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu toplantı kapsamında yapmış olduğu açıklamasında, kamu çalışanlarının toplu sözleşme sürecinde önemli kazanımlar kazandığını vurguladı. Bakan Sarıeroğlu konuşmasında kamu görevlilerinin iki yıllık süreç için aylıklarına yapılan kümülatif artışın yüzde 17,54 olarak gerçekleşeceğini açıkladı. 

TOPLU SÖZLEŞMEDE BİRÇOK ÖNEMLİ DÜZENLEME YER ALIYOR

Toplantı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında toplu sözleşme sürecinde kamu personeline yönelik kazanımlara ilişkin açıklamalarına devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu toplu sözleşme sürecinde ele alınan konulara değindi.

“Kamu kurumlarında kreş hizmeti sunulmasının önemine vurgu yapılması, çalışma koşullarının engelliler için uyumlu hale getirilmesi, engelli çocuğu bulunan kamu çalışanlarına çocuk yardımının artırımlı ödenmesi, helal gıda sertifikasına yönelik farkındalığın ön plana çıkarılması, yasal izni olmayan kamu çalışanlarının Hac ibadetlerinde aylıksız izinli sayılması ve kamu misafirhanelerinden tüm memurların yararlanması ilkesinin vurgulanması bu sözleşmede ele alınan önemli konulardan sadece birkaçıdır.”

ENGELLİ, GAZİ VE YETİŞTİRME YURTLARINDA BÜYÜYENLERİN ATAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, konuşmasında ayrıca engelli, gazi ve yetiştirme yurtlarında büyüyen çocukların atamalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu konuya ilişkin olarak geçmişte yapılan atamaları hatırlatarak hedeflenen rakamlara ilişkin bilgiler verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’nun atama konusuna ilişkin açıklamaları

“Önümüzdeki yıl için de 5 bin engelli kardeşimizin atamasını gerçekleştireceğimizi duyurduk. Ayrıca devlet koruması altındaki çocuklarımızın ataması için kasım ayı içerisinde ilana çıktık. İlan ettiğimiz 3 bin 251 kadroya inşallah en kısa sürede atama yapacağız.

Bakanlık görevini devraldığım günden bu yana yaptığımız 4 atama kurasında ise toplam bin 48 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın atamasını gerçekleştirdik. Ayrıca ilkokul, ilköğretim ve ortaokul mezunu gazilerimizin memur kadrolarına atanmasını öngören Kanun Tasarısı da TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. yeter artık bir sonuça bağlayın kadrolarımızı net bir sonuç söyleyin piskolojimiz bozuldu. 4/c liler.