Gündem

Bakan Selçuk corona virüs tedavisinde sevindiren gelişmeyi açıkladı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk corona virüsü tedavisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, SUT’ta yapılan düzenlemeyle karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerinin iki katına çıkarıldığını ve kararın bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile Yeni corona virüs tedbirleri kapsamında birçok iyileştirme yapıldığını aktardı.

“HER HASTA İÇİN HASTANEYE GÜNLÜK 660 LİRA ÖDEYECEĞİZ”

Bakan Selçuk yeni düzenleme hakkında yaptığı açıklamada, “Bu süreçte yatarak tedavi gören her bir hastamıza sağlık hizmeti sunan profesyoneller için koruyucu ve bulaşı önlemeye yönelik yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldık. Yeni virüs tanısı konulan her hastamız için hizmet veren hastanelerimize de günlük 660 lira ödeyeceğiz. Böylece virüs tanısı konulmuş hastalarımızın tedavisi için hastanelerimize özel bir destek vermiş olacağız” dedi.

KORONAVİRÜS TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇ GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALINDI

Bakan Selçuk, “Yoğun bakım hizmetlerini geri ödeme listesine alarak karşıladığımız yoğun bakım tedavi ücretlerini de iki katına çıkarmış olduk. Yine yoğun bakım şartlarında, virüs tedavisinde kullanılan ilacı da geri ödeme listemize aldık” ifadelerini kullandı.

“İMMÜN PLAZMA TEDAVİSİNİN BEDELİNİ KARŞILAYACAĞIZ”

Ayrıca Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü, salgına karşı yayımladığı bildiride, immün plazma tedavisinin en çok tavsiye edilen potansiyel tedavilerden biri olduğuna dikkat çekti. İmmün plazma veya serumun toplanması için uygun koşulların oluşturularak, bu alanda ilerlemelerin gerekliliğine vurgu yapıldı. Biz de bu doğrultuda ülkemizde, iyileşen vatandaşlarımızın serumlarından antikor temin edilerek virüs tanılı hastalarımızda kullanılması işlemine ait bedelleri karşılayacağız” dedi.