Gündem

Bakan Soylu Açıkladı: 92 Bin Suriyeliye Vatandaşlık Verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Soylu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Soylu burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamalarında Suriye’deki gelişmelere göre Türkiye’den ülkelerine dönen Suriyeli sayısının artacağını belirterek 2011’de yaşananların bu kadar uzun sürebileceğini kimsenin beklemediğini ifade etti.

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI

Suriyeliler “ben dönmüyorum” dediğinde Türkiye’nin tavrının ne olacağı İçişleri Bakanı Soylu’ya soruldu.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında “Suriyelilerin önemli bir bölümü geri döner. Yaptığımız araştırma ve anketlerde, ‘Suriye güvenli olduğu andan itibaren ben dönerim’ diyenler yüzde 65-70 civarında. Bu, onların dönebileceğini gösteriyor. Kelebek etkisi de yapacağını, daha fazla insanın döneceğini düşünüyorum. Bunların bir kısmının ikametgah vasıtasıyla Türkiye’de kalmasında da o saatten sonra bir problem olacağını düşünmem” ifadelerine yer verdi.

Tüm bunların yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında 92 bin Suriyel’ye vatandaşlık verildiğini belirtti. Konu ile ilgili olarak Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle oldu:

“Çocuklar da dahil olmak üzere 92 bin 280 Suriyeliye vatandaşlık verildi. Bunların 47 bini ergin, 45 bin 280’i çocuk. Bunların da büyük bir bölümü öğretmen, mühendis ve nitelikli, kendi hayatını kurabilecek insanlar.”

Bir Yorum

  1. Bugün vasıflılara yarın vasıfsızlara vatandaşlık verirsiniz. önce Kendi öğretmenine mühendisine bi sahip çık. Buradaki işsizler ne olacak. İşkur a git xe 20 kişinin alınacağı temizlik işçiliğine kaç kişinin başvuru yaptığını bi görün. Anketlerle olmuyor öyle vatandaşın arasına katılın bi görün milletvekiliniz 22.000 tl ile geçinemezken asgari ücretliye günde bir simit hesabı yapınca kılınız bile kıpırdamıyor ben elektrik borcunu 15 gün geçirince elektiriği kesiyorlar sorsan kanun böyle deniliyor ama mehmet cengiz denen orospu çocuğunun 425 milyon vergi borcu silinince hiç sesinin çıkmıyor Sizin kanununuz hep zenginden yana bu toprağın bir de altı var ama Allah büyük her seçimde eriyip gideceksiniz