Gündem

Bakan Soylu Açıkladı! Güvenlik Soruşturması İçin Yeni Uygulamaya Geçilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinde bir konuşma gerçekleştirdi. 

Bakan Soylu yapmış olduğu konuşmasında gündeme dair bazı konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

MÜFTÜLERİN NİKAH KIYMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklamasında Müftülerin nikah kıymasına olanak sağlayan tasarı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında tasarının mevcut görevlilere ek olarak nikah kıyma yetkisinin il ve ilçe müftülüklerini de kapsayacak şekilde genişletildiğini vurguladı. Nikahın şeklinde bir değişiklik olmayacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu devlet nezdinde resmi nikahın geçerli olduğunu, bunun usul ve esaslarının da kanunda belirlendiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuya dair ifadeleri şu şekilde,

 “Gerek ülkemizin bazı bölgelerinin coğrafi şartları, gerekse yetkili memur sayısı da dikkate alınarak, insanların resmi nikaha ulaşılabilirliği artırılmaktadır. Nikah konusunda kanunlarımızın hiçbir yerinde herhangi bir boşluk veya yoruma açık bir durum söz konusu değildir. 

Medeni Kanunumuz gereğince, evlenme iradesinin bizzat evlenecek kişiler tarafından yetkili resmi memurun önünde açıklanmasıyla gerçekleşecek olan medeni evlenme, Türkiye’de yapılabilecek tek evlenme şeklidir.

“Hangi memurla yapılırsa yapılsın kıyılan nikah aynıdır ve resmidir. Evlendirme işlemlerinde müracattan, tören yerine, düzenlenecek belgeden memurun giydiği cübbeye kadar belediye evlendirme memurunun uyguladığı Türk Medeni Kanunu Evlendirme Yönetmeliği hükümlerini aynen il ve ilçe müftülükler de uygulayacaktır. Yapılacak evlendirmeler hiçbir farklılık göstermeyecektir.”

GÜVENLİK SORUŞTURMASI İÇİN YENİ UYGULAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında yaklaşık 15 gün önce 12 bin 500 sağlık çalışanın güvenlik soruşturmalarını tamamlayarak gönderdiklerini hatırlatarak yeni bir sistem daha oluşturduklarını bildirdi. Soylu, önümüzdeki hafta pazartesi itibarıyla uygulamaya başlayacaklarını kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA