Gündem

Bakan Soylu Açıkladı: Yeni Kimlik Kartları İçin Sürpriz Çalışma Hazırlanıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir otelde basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında Türkiye’nin terörle mücadeledeki konsantrasyonunun yüksek olduğunu belirterek, dün Ankara’da katıldığı düğünde karşılaştığı turizmci ile arasında geçen diyaloğu aktardı.

Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni kimlik kartları hakkında da açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığında oluşturmaya çalıştıkları sisteme değinerek teknolojik yatırımlara dikkat çekti.

29 MİLYON PARMAK İZİ SİSTEME İLAVE EDİLECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu el ayası izi alınması hakkında açıklama yaparak bu izlerin artık alınmayacağını dünyanın hiçbir yerinde alınmadığını ve Türkiye’de neden alındığının bilinmediğini vurguladı. Bu konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Soylu, parmak izi verildiği zaman, bir daha parmak izi verilmeyeceğini iki ay içinde geçmiş parmak izleri, 29 milyon parmak izi de sisteme ilave edilecek ve bundan önce verenler de bir daha vermeyeceklerini ifade etti.

SÜRPRİZ ÇALIŞMALAR VAR 

Kimlik kartları hakkında da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimlik kartlarına ilişkin de sürpriz çalışmanın devam ettiğini belirtti ve bu konu hakkında açıklamalarında “Arkadaşlar TÜBİTAK ile çalışıyorlar. Çok güzel bir nüfus kimlik kartıyla ilgili sürpriz çalışma hazırlıyorlar.” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA