Gündem

Bakan Soylu: Biz Dünyanın En Büyük Devletlerinden Birisi Olacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir iftar yemeğinde çeşitli açıklamalarda bulundu.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Ne yaparlarsa yapsınlar biz dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, 780 bin kilometrekareden bir tek çakıl taşını kimseye bu millet bugüne kadar vermedi, vermeyecek inşallah.” dedi.

Soylu, Ankara’nın Mamak ilçesi Kutlu Mahallesi’nde belediye tarafından düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin huzuru, zenginliği, büyümesi ve özgürlüğü için hep birlikte çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Kendilerine emanet edilen Türkiye’yi daha da büyüteceklerini belirten Soylu, bırakılan mirastan daha iyisini ve zenginini gelecek nesillere bırakacaklarını dile getirdi.

Daha sonra Mutlu Mahallesi’ndeki iftar programına geçen Soylu, buradaki konuşmasında da iftar sofralarına atılan her adımın ve nefesin dua olduğunu ifade etti. 

Soylu, Türkiye’deki zenginleşmenin nedeninin yapılan duaların yanı sıra milletin feraseti, birliği, beraberliği, kardeşliği bir tarafa bırakmamasındaki anlayış olduğunu vurguladı.

“Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” sözlerine atıfta bulunan Soylu, “Eser, sadece yapılan binalar, yollar, barajlar değildir. Eser, bu milletin huzurudur, mutluluğudur. Birileri çatlasa da patlasa da bu milletin kardeşliğidir. Sizlerin birlik ve beraberliğidir.” diye konuştu.

– “Yarına neyi emanet edeceğimizi biliyoruz”

Soylu, milletin emrinde, efendi değil hizmetkar olduklarını, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hep birlikte ulaşılacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Ne yaparlarsa yapsınlar biz dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, 780 bin kilometrekareden bir tek çakıl taşını kimseye bu millet bugüne kadar vermedi, vermeyecek inşallah. Yine şu Ezan-ı Muhammediye bu semalarda hür ve özgür bir şekilde, şu ay yıldızlı bayrağımız nazlı, nazlı bizden sonra gelecek nesillerle birlikte etrafımızdaki coğrafyada da dalgalanacak. Neyin emanetinde olduğumuzu biliyor ve yarına neyi emanet bırakacağımızı elbette ki biliyoruz.”

Soylu, “Biz güçlü olacağız, biz kudretli olacağız, biz ayaklarımızın üzerinde duracağız ve dünyaya sözümüzü geçireceğiz ki, inancımızı, geleneğimizi, göreneğimizi, örfümüzü, adetimizi dünyanın her yerine nakşedebilelim. Bunu hep birlikte sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kamupersoneli.net / AA