Gündem

Bakan Soylu'dan Çipli Kimlik Kartları Hakkında Kritik Açıklama

Aksaray Genç Mucidler Bilim ve Sanat Derneği tarafından yürütülen “Gelecek Evinde Şekillenecek” projesinin on-line açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çipli kimlik kartları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesinin Cuma gününden itibaren başlayacağını belirtti. Konu hakkında Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşımız artık hem ehliyetini hem kimliğini taşımak zorunda kalmayacak. Bizim polislerimiz de denetleme yaparken ‘ehliyetin yoksa sana ceza yazarım’ demeyecek. e-imzayı, banka kartlarını, SGK ve sağlık bilgilerini de bunun içerisine koyacağız.”

35 MİLYON VATANDAŞ HİZMET ALIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yılda 35 milyon vatandaşın hizmet aldığını belirterek daha önce emniyet müdürlüklerinden verilen ehliyet ve pasaport hizmetinin devrim niteliğinde bir uygulamayla nüfus idareleri üzerinden verildiğini hatırlattı.

“CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu süreçte kimlik kartlarının da değiştiğini, şimdi bir adım daha ileri giderek ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesinin cuma gününden itibaren başlayacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Cuma gününden itibaren Allah nasip ederse başlatıyoruz. Ehliyeti kimliğimizin içerisine yüklüyoruz. Yani vatandaşımız artık hem ehliyetini hem kimliğini taşımak zorunda kalmayacak. Bizim polislerimiz de denetleme yaparken ‘ehliyetin yoksa sana ceza yazarım’ demeyecek. Cebimizde artık çok kart olmayacak. Becerebilirsek e-imzayı, banka kartlarını, SGK ve sağlık bilgilerini de bunun içerisine koyacağız. İçerisinde parmak izinin olduğu, biyometrik resimlerin olduğu bir kartı sağlayacak yüksek kabiliyete sahibiz”