Gündem

Bakan Soylu'dan Deprem bölgesi Van için açıklama!

Merkez üssü İran’ın Hoy kenti olan 5.9’luk deprem sonrası sınıra yakın Van’nın Başkale ilçesinde birçok bina hasar gördü. Depremde hasar gören okul binalarının da  tespit edilebilmesini sağlamak amacıyla bölgede çalışmalar başlatıldı. Ekiplerin incelemesi sonucu  bölgede eğitim öğretime ara verilmesi kararı alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada 15 gün süre ile eğitime ara verildiğini belirtti.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMASI

 “Başkale’nin kırsal mahallelerinde depremde hasar gören okullar, Milli Eğitim Bakanımızla da konuştuk çünkü buradan Van’a giden, Başkale’ye giden vatandaşlarımız da doğal olarak çocuklarını da götürdüler. Onun için eğitimdeki birliği sağlayabilmek maksadıyla geçici olarak 15 günlük ara verildi. Ondan sonra genel değerlendirme yapılacaktır.”

700 KONUT AĞIR HASARLI!

Bölgede çadırların kurulmasının devam ettiğini belirten Soylu, şöyle devam etti:

“Şu ana kadar yardım gıda ve barınma konusunda hem AFAD hem de Kızılayımız kolları sıvamış durumda. Bir taraftan hasar tespitlerimiz devam ediyor. Şu an 2 binin üzerinde sıcak yemek dağıtılıyor üç öğün. Orada çadır kurulumları devam ediyor. Bakan yardımcımız, Başkale’deki kriz merkezinin başında. Sabaha kadar özellikle çadırların kurulumu, soba, yatak, battaniyelerin o bölgeye sevki ve dağıtımı takip edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yıkımlara başlanacağını belirten Süleyman Soylu, “Bu arada sosyal rehabilitasyon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve diğer kurumlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir.” ifadelerini kullandı.