Gündem

Bakan Soylu'dan sert açıklamalar: 'PKK'nın adını kimse ağzına alamayacak'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri’de 13 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili, “Bizim halklarımız, bunların hakkından gelecek, PKK’nın adını kimse ağzına alamayacak bir daha, hiç endişeniz olmasın.” dedi.

Soylu, terör saldırısına tepki için Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Tendürek Dağı’nda nöbet bekleyen askerler gibi Kayseri halkının da namus nöbeti tuttuğunu söyledi.

Terörü bitireceklerini vurgulayan Soylu, “Size söz veriyoruz ki, bu terörü eğer bize milletin emanet ettiği namus diyerek bitirmezsek bize haram olsun. Cumhurbaşkanımızın talimatı burada nettir, açıktır. Millet ‘idam’ diyorsa gereği yerine getirilir. PKK da DEAŞ da FETÖ de bir şey istiyor, bizim, sizinle birliğimizi, beraberliğimizi bozmak istiyor. Bir tek şey istiyorlar, terörün gündemiyle beraber bizim hedeflerimize ulaşmamızı engellemek, bizi birbirimize düşürmek istiyorlar.” diye konuştu.

Bu oyuna düşülmeyeceğine işaret eden Soylu, “Sabırlı, vakar içerisinde olacağız, bu çocuklarımızın kanını alması için güvenlik kuvvetlerimize, polisimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve jandarmamıza güveneceğiz ve itibar edeceğiz.” dedi.

Soylu, terör örgütlerinin, bir huzur şehri, medeniyetin emanet ettiği, ülkenin çimentosu olan Kayseri’de, kalleşçe, haince ve adice huzuru bozarak insanları tereddüte düşürmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Allah şahittir ki biz, bunları bitireceğiz, bitireceğiz ve bitireceğiz. Yapmamız gereken şudur, bu memleket dara düştüğü zaman müracaat edeceği insanlar sizlersiniz. Asaletli insanlarsınız. Bugün yapmamız gereken ona sığınmak, emniyet kuvvetlerimize, askerimize, jandarmamıza korucumuza bir şekilde güvenliğimizi emanet etmektir. Bizim halklarımız, bunların hakkından gelecek, PKK’nın adını kimse ağzına alamayacak bir daha, hiç endişeniz olmasın. Kayserililer, bu akşam buradaki asalet nöbetinize minnettarız.”

Vatandaşların, “Mecliste PKK istemiyoruz” sloganı atması üzerine Bakan Soylu, “Yargıya gitmeyeni yargıya götürdük mü? Biz, ‘Devleti tanımıyoruz’ diyenlere devleti tanıttık mı? Bize itimat edin, daha yeni başladık. Bu terör bitecektir.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan, şehitler için dua etmelerini isteyen Soylu, şöyle devam etti:

“Yapmamız gereken, ‘iyyakenağbüdü ve iyyakenestain’, biz sadece ondan yardım dileriz, biz sadece ona inanırız. Bu akşam hep beraber, Kur’an-ı mübinlerle, Fatihalarla Yasin’i şeriflerle evlatlarımızın yolculuğunu, öteki dünyaya irtihallerini ve evlatlarımızın şehadetini Kur’anlarla yapalım. Sayın Cumhurbaşkanımız da (Abdullah Gül), Genelkurmay Başkanımız da bakanlarımız da burada. Sizlere minnettarız. Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Allah, bizleri sizlere mahcup etmez inşallah.”

Kamupersoneli.net | AA