Gündem

Bakan Soylu'dan Terör Koridoru Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadağ İçişleri Bakanı Mevludin Nuhodziç ile görüştü.  Bakan Soylu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’daki Devlet Konuk Evi’ne geldi.

İçişleri Bakanı SÜleyman Soylu düzensiz göç, terörle, organize suç örgütleriyle ve uyuşturucuyla mücadelede gibi konularda önemli değerlendirmeler yaptıklarını belirterek Türkiye ve Karadağ arasındaki ticaret, turizm, savunma sanayi ve diğer gelişmesi gereken alanlar hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamarında terör koridoruna müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti. 

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI

Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle oldu:

“Terörizme karşı mücadelemizin son aşaması olan Barış Pınarı Harekatı konusunda da hem Sayın Başbakan Duşko Markoviç hem de Sayın İçişleri Bakanı Nuhodziç’i bilgilendirdim. Suriye’nin toprak bütünlüğü konusundaki kararlılığımızı burada bir kez daha ifade ettim. Meselenin sınırlarımıza ve ülkemize yönelik terörizmle mücadele olduğunun altını çizdik. Türkiye’nin güneyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna müsamaha göstermeyeceğimizi ifade etmeye çalıştım. Gerek Rusya gerekse de Amerika’yla yapılan görüşmeler neticesinde elde edilen kazanımın aslında hiçbir ülkenin kazanımı olmadığı, terörizme karşı elde edilen bir kazanım olduğunun altını çizdik.

Belki de hem dünyada hem bölgemiz ve coğrafyamızda terörizme karşı elde edilen önemli bir mutabakat olduğunu ifade ettim. Hem PYD/PKK terör örgütüyle hem de DEAŞ terör örgütüyle onların bölgeyi nasıl istikrarsızlaştırmak istediklerini bir kez daha ifade etme fırsatı buldum. Bunların bölgeden arındırılmasıyla güvenli bölgenin hem Orta Doğu hem Anadolu hem Balkanlar hem de Asya ve Avrupa arasındaki huzuru nasıl oluşturacağını bir kez daha anlatmaya çalıştım. Terör kaçak göç ve uyuşturucu arasındaki simbiyotik ilişkinin aslında huzursuzluğun ve istikrarsızlığın temel kaynağı olduğunu bir kere daha anlattım.”