Gündem

Bakan Soylu: Trafikteki Polis Saysı 7 Bin Artacak !

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2019 bütçesinin sunumunu yaptı.

Bakan Soylu yaptığı açıklamalarında trafik polisleri hakkında değerledirmelerde bulundu. 

TRAFİKTEKİ POLİS SAYISI 7 BİN ARTACAK

Açıklamalarında bu yıl içerisinde mezun olacak polislerden 5 binini trafik polisi yapacaklarını anlatan İçişleri Bakanı Soylu, böylece trafikteki personel sayısını bu yıl 7 bin artırmış olacaklarını vurguladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları ise şöyle oldu:

“Eskinin ‘olay sonrası operasyon’ anlayışından ‘kesintisiz operasyon’ anlayışına, tehdidi kendi sahamızda karşılamaktan ‘kaynağında ve oluştuğu yerde yok etme’ anlayışına geçtik ve kapasite kullanımını arttırma, entegrasyon gibi yaklaşımlarla da bu stratejiyi tahkim ettik. Bu anlayışla PKK, DEAŞ, FETÖ ve aşırı sol örgütlerle mücadelemiz eş zamanlı olarak sürmektedir.

PKK’ya yönelik bu yıl toplam 87 bin 838 operasyon yaptık. Bu operasyonlarda toplam bin 289 teröristi etkisiz hale getirdik. Son 2 yılda kırsalda yapılan operasyonlarımızı yüzde 173 oranında arttırdık. Kurduğumuz saha baskısıyla geçen yıl 965 olan silahlı saldırı eylem sayısı bu yıl 677’ye, mayın ve EYP eylemleri ise 250’den 148’e düşmüştür.

Özellikle silahlı çatışmadaki düşüş, örgütün eylem kabiliyetinin kırıldığını göstermesi bakımından önemlidir. Keza yurt içindeki terörist sayısı da 2016’daki 2 bin 475-2 bin 780 bandından, yüzde 69 azalışla bu yıl 755-876 bandına oturmuştur. Örgüte katılım son 30 yılın en düşük seviyesine ulaşmış, 2015’deki 3 bin 881 seviyesinden bu yıl için 95 rakamına düşmüştür.”