Gündem

Bakan Varank canlı yayında açıkladı! 4 bin işçi alınacak

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iş arayanları sevindirecek bir açıklama yaptı.

4 BİN İŞÇİ ALINACAK

“Türkiye otomotiv endüstrisinde çok güçlü bir ülke.” diyen Bakan Varank, ” “Hem fabrika hem de burada merkezi kurmaya başlıyoruz. O günden beri TOGG işe alımlara devam ediyor. 18 aylık süreçte fabrika inşaatı devam ettiği süreçte sona yaklaşırken de ilanlar olacaktır. 4 bin kişiye istihdam sağlanmasını bekliyoruz. 175 bin araç kapasiteli bir fabrika olacak.” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR ŞEKİLDE PLANLANDI

Ayrıca Bakan Varank,”30 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir ülke. Bunun kalbi ise Bursa ve Kocaeli. Bu yüzden Bursa Gemlik tercihimiz oldu. Askeriyemiz bize sahip olduğu önemli bir arazinin bir kısmını bize vermiş oldu. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazinin hali hazırda bulunması sebebiyle tercih oldu. Süreci anlatayım Aralık sonunda biz Türkiye’nin otomobilini dünyaya tanıtmıştık. Ben de geldim. Tekrar araçlara yakından bakma fırsatım oldu. TOGG’un merkezine de gitmemiştim. Bu arabanın fabrikası yok nasıl üretecek diye sorulmuştu. TOGG fabrikadan, banttan indirilişine ve satışına kadar önemli bir şekilde planladı.” dedi.

Bakan Varank açıklamalarının devamı şöyle:

Gürcan bilgiyi verecek. Otomotiv endüstrisinin pandemiyle değişimi hızlanacaktır. Elektrikli aracımız. SUV ve doğuştan elektrikli olacak. Biz eski teknolojiyi geride bırakıp yeni teknolojiyle yola çıkacağız. 2022’nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planımız.