Gündem

Bakan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı Sistemi Cumhuriyetin İlanı Kadar Önemli

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltı programında esnaflar ile bir araya geldi. Bakan Yılmaz burada 16 Nisan 2017 tarihinde uygulanacak olan Anayasa değişikliği referandumu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yılmaz Anayasa değişikliği referandumu hakkında yaptığı açıklamada “Önümüzde büyük bir fırsat var. Türkiye’nin etkin bir yönetime sahip olması lazım. Zaman kaybına ve kaynak israfına yol açmayacak bir sisteme ulaşmamız lazım. İşte bunun da yolu 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ‘evet’ vermekle geçiyor.” ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYETİN İLANI KADAR ÖNEMLİ 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Anayasaların millet tarafından yapıldığını ve devletin sınırını belirlediğini vurguladı. Bakan Yılmaz konu ile ilgili olan açıklamasında şu ifadelere yer verdi

“Fakat anayasa şimdiye kadar hiçbir zaman millet tarafından yapılmadı. Anayasayı yaptılar vatandaşın sınırını belirlediler. ‘Düşünürsün ancak şu şartlarda, inanırsın ancak şu şartlarda, ticaret yaparsın ancak şu şartlarla’ diyerek adeta vatandaşa çerçeve çizdiler. İlk defa gerçekten millet sivil bir anayasa istiyor. Bu kısmen önemli, inanın ki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Cumhuriyet’in ilanı kadar, çok partili demokratik hayata geçiş kadar önemli. Türkiye’de ‘şu andaki mevcut sistem doğru mudur?’ diye herkese soruyoruz. ‘Doğru değil’ diyorlar peki doğru olmayan sistemin devamını savunmak doğru mudur? O da doğru değildir. Ama niye savunuyorsunuz? Zaten bir Tayyip Erdoğan karşıtlığı var, AK Parti karşıtlığı var. Bazı yerlerde hepsi bir araya geliyor. 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi 16 parti bir araya geliyor, bir de buna bazen Almanya bazen de terör örgütleri ekleniyor. Ayrı bir geniş cephe kuruluyor. Ama elini vicdanına koyan bir kimse bakar ki Türkiye’nin kurtuluşu bu yeni gelecek sistemdedir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA