Gündem

Bakanlar Kurulu'ndan 10 Bin TL Ücretle Bedelli Askerlik Beklentisi

Bedelli Askerlik yasası bekleyen adayların gözü kulağı hükümetten gelecek açıklamalarda. Bu konuda daha önceden yapılan açıklamaları hatırlatan vatandaşlar en kısa sürede bu yasanın çıkması konusunda harekete geçilmesini bekliyorlar. 

24 Haziran seçimleri öncesinde Başkan Erdoğan ve AK Parti tarafından yapılan bedelli askerlik konusu öncelikli konularımız arasında olacak açıklamalarını dile getiren adaylar yasanın Ekim ayına kalmadan halledilmesini istiyorlar. 

BEDELLİ ASKERLİK YASASI BAKANLAR KURULUNDA GÖRÜŞÜLÜR MÜ?

Bedelli askerlik yasası bekleyen adaylar bu kapsamda yeni bir kampanya hazırlığındalar. Öyle ki Başkan Erdoğan tarafından 13 Temmuz Cuma günü toplanacak olan yeni kabine toplantısında konunun ele alınmasını ve yasanın çıkmasını isteyen adaylar sosyal medyadan seslerini duyurmaya başladılar. 

Yasanın çıkmasını bekleyen adayların en büyük dayanaklarından birisi ise AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Şentop’un kısa süre önce yapmış olduğu açıklamalar. Mustafa Şentop yapmış olduğu bedelli askerlik açıklamasında şahsi kanaatinin bu konunun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ele alınabileceği yönünde olduğunu söylemesi. 

SOSYAL MEDYADA BEDELLİ ASKERLİK KAMPANYASI

Sosyal medyayı oldukça etkin bir şekilde kullanan bedelli askerlik bekleyen vatandaşlar yasanın bir an önce çıkması adına da sosyal medya üzerinden kampanyaya başladılar. Özellikle Cuma günü gerçekleştirilecek olan Bakanlar Kurulu öncesi yine büyük bir kampanya ile seslerini duyurmaya çalışacak adaylar çalışmalara şimdiden başladılar. 

Adayların Talepleri 10 Bin TL Ücret ve 24 Yaş; Adaylar yapmış oldukları paylaşımda ücret konusunu çok sık bir şekilde dile getiriyorlar. Bu konuda yapmış oldukları paylaşımlarında düşük ve orta gelirli ailelerin bedelli askerli yasasına daha çok ihtiyaç duyduklarını dile getiren adaylar ücretin bu gelir seviyesindeki vatandaşların mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesini istiyorlar. Konuşulan tutar ise 10 bin TL. Adayların diğer bir talebi ise yaş şartı. Bazı adaylar yaş şartı konusunda sınırın yüksek tutulmamasını ve 24 yaşındaki gençlerinde bu yasadan faydalanmaları gerektiğini ifade ediyorlar. 

Kamupersoneli.net – Özel Haber