Gündem

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan Çok Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş toplantının detaylarına dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un yapmış olduğu açıklamaların satır başları şu şekilde, 

”15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNE 6 MİLYON KİŞİ KATILDI”

15 Temmuz etkinliklerine değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, gerçekleştirilen etkinliklere 6 milyon vatandaşımızın katıldığını vurgulayarak konuya dair, ”Birinci yıl dönümünde yapılan bu etkinliklere, yaklaşık 6 milyonu aşkın vatandaşımız katılmıştır. Bu da birinci yılında vatandaşlarımızın aynen 15 Temmuz 2016’daki gibi demokrasiye sahip çıktığını, vatana karşı yapılan bu ihaneti asla karşılıksız bırakmayacağını, aynı şekilde şehitlerimizi ve gazilerimizi anmaktan geri durmayacağını açıkça ispat eden önemli bir gösteri olmuştur.” açıklamalarına bulundu. 

”ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmayacağını ifade ederek, demokrasiye sahip çıkıldığının altını çizdi. “Türkiye geçtiğimiz cumartesi pazar günü 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası nefretle hatırlayarak bir kere daha anmıştır. Programlarla 15 Temmuz’u bir kere hatırladık. Unutmayacağımız her vesile ile dile getiriyoruz. Çok şükür milletçe unutturmayacağımızı hatırlattık.15 Temmuz akşam saatlerinden başlayarak 16 Temmuz sabahına kadar süren çok büyük bir destansı hikaye. Ne bu hainleri ne de 250 şehidimizi ve gazilerimizi unutturmayacağız. Bütün bu yapılan kahramanlıkları unutmayacağız. Bir kere daha elim günde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz 2016’daki gibi vatandaşlarımızın demokrasimize sahip çıktığını, şehitlerimizi ve gazilerimiz anmaktan geri kalmayacağını gösteren bir etkinlik oldu.”

”KAMU KURUMLARINDAN 111 BİN 240 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ”

FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edilenlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yürütülen bu soruşturmalar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından 111 bin 240 kişinin ihraç edildiğini açıklayarak, ”Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 1 yıl geçti 15 Temmuz’un üzerinden. FETÖ ile kapsamlı bir mücadele sürdürülüyor. KHK ile birlikte görevden almalar devam ediyor. 111 bin 240 kamu görevlisi kamuda ihraç edildi. Örgütün temizlenmesi için çalışmalar yürütüldü. 3 buçuk milyon kamu görevlisi ihraç edildi. Gerekli görülenler kamu görevinden ayıklanıyor. Haklı bulunanlar görevine iade ediliyor. Bu örgütün 40 yıl karda yürüyüp izini belli etmediğimi düşürürseniz bunların devam edeceğini tahmin edersiniz. Bunların finansal kaynaklarının kurutulması Diğer terör örgütlerinden kendilerini ayıran en önemli özellik çok geniş bir finansal kaynağa sahip olmaları. Çok ciddi şekilde topladıkları paralara sahip olan bir örgüt. Örgütle irtibatlı olan 960 şirkete el konulmuş TMSF’ye geçirilmişti. FETÖ’nün okullarına el konularak işlemler başlatıldı. Hazırlıklar sürdürülüyor. Maarif Vakfımız FETÖ’nün işgal ettiği alanlardaki sorumluluğu üstüne alacak. Bugün mesai saati bitimine kadar 3 bin 28 başvuru gerçekleşti. 120 bini aşkın başvuru yapılması öngörülüyor. Çok sayıda dosya ortada olacak. Bu dosyada mükerrer olanlar ayıklanacak.” ifadelerini kullandı. 

”MİLLETTEN BAŞKA HİÇBİR EGEMEN GÜÇ KALMAYACAK”

Hükumet Sözcüsü Numan Kurtuluş ayrıca konuşmasında, ”Bizim 15 Temmuz’a hayatını veren 250 şehide can borcumuz var. Daha fazla çalışacağız. Bu FETÖ’cü eşkıyalardan bunlarla bağlı yanında çevresinde duran herkesten hesap soracağız. Yani bunların devletten arındırılması darbeci ve örgüt üyelerinin hesap vermesi için bütün yasal yapılar eksiksiz devam edecek. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Milletten başka hiçbir egemen güç kalmayacak. İç ve dış güvenlik tehditleri ilgili kurumlar tarafından gündeme getirilmiş. Adalet Bakanlığımız adalet ile ilgili bir sunum yapmış ve OHAL kararı meclisten geçmiştir.” açıklamalarında bulundu.

”FETÖ’NÜN DERHAL TUTUKLANMASI GEREKİR”

FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in yapmış olduğu ropörtaja da değinen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuya ilişkin olarak, ”Mahkemeler karşısında hesap veren örgüt üyelerine mesaj veren ve Türkiye’yi tehdit eden mesajlar var. ABD’den isteğimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu kadar insanı şehit edecek demokrasiyi rafa kaldıracak bu örgütü lideri hiçbir şey olmamış Pensilvanya’da röportaj verecek. Türkiye’ye bir takım tehditler edecek. NATO’da şu kadar yıllık ittifakımız var. Türkiye ile ABD ilişkilerinin bu kadar yıllı geçmiş var. ABD’nin bu adamı derhal derdest edip tutuklaması gerekir. Tutuklamıyorsanız en azından faaliyetlerini kısıtlayın. Oradan faaliyetlerini sürdürecek bu kabul edilemez.” dedi.

” TEK TİP ELBİSE GİYECEKLER”

FETÖ sanığının ‘Hero’ tişörtü giymesine yönelik ise Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şu açıklamaları yaptı. ”Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bakanlar Kurulunda gündeme geldi. Adalet Bakanlığı çalışma yapıyor. FETÖ sanıkları tek tip kıyafetle çıkacak. O tişört görüldüğü günde beri insanlar ‘Böyle şey olur mu?’ diye tepki gösterdi. Bunların tek tip elbise ile mahkemeye getirilmesi daha doğrudur.”

”İSRAİL’İN, MESCİD-İ AKSA’YI KAPATMASI KABUL EDİLEMEZ”

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı kapatmasına yönelik eleştiride bulunan Hükumet Sözcüsü Numan Kurtuluş durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. ”Gerçekten kabul edilemez. İslam dünyasında 3 tane kutsal mescit var. Kudüs’teki Harem-i Şerif Müslümanların ilk büyük kıblesidir. 1967’den beri hiç kapatılmamıştır. Böyle bir ortamda bu kararın uygulanması kabul edilemez. İnsanlık suçudur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA