Gündem

Bakanlar Kurulu Sonrası Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan 'Hadım Yasal Dayanağa Kavuşturuluyor' Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ toplantıda konuşulan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

‘HADIMLIK YASAL DAYANAĞA KAVUŞTURULMALIDIR’

Bakanlar Kurulu sonrası yapmış olduğu açıklamalarda son günlerin en çok konuşulan konularının başında gelen cinsel istismar konusu ve bu suçu işleyenlere ilişkin verilecek cezalara dair açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Bekir Bozdağ yapmış olduğu açıklamalarında konunun uzun uzun görüşüldüğünü vurgulayarak bu suçları işleyenlere verilmesi gündemde olan cezalara dair de bazı bilgiler verdi. 

Özellikle hadım edilmek cezasına dikkat çeken Bekir Bozdağ konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

”Başbakan Yardımcımız sayın Recep Akdağ, çocukların istismarının önlenmesine dönük çalışmalar hakkında Bakanlar Kurulumuza bir bilgilendirme yapmıştır. Bakanlar Kurulumuzda konu enine boyuna müzakere edilmiştir. Bakanlar Kurulumuz bazı tavsiyelerde bulunmuştur. En kısa sürede detaylar paylaşılacak. Cezalar artırılmaktadır. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Suçluların cezalarının infazından sonraki süreçte de takibi zorunlu hale getirilmektedir. Adres bilgileri güvenlik birimlerine olacak ve bunlar hayatları boyunca kontrol altında olacaklardır. Risk araştırmaları yapılacak, her yıl tekrar edilecek. Kamuda ve özel sektörde bu suçlarla yargılanan ve ceza alan kişiler, özel sektörde çalıştığı kuruma da bilgilendirme yapılacaktır. ”

AFRİN OPERASYONU KONUSU

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen bir diğer konu olan Afrin Harekatına ilişkin de bilgiler veren  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ 2795 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

‘Harekat Bölgesinin Yarısı Temizlendi’

TSK tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına ilişkin verilen bilgilerde toplam 142 bölgenin temizlendiğini açıklayan Bekir Bozdağ harekat bölgesinin yarısının temizlendiğini açıkladı.

”2795 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Toplam 142 bölge kontrol altına alınmıştır. Son 3 gün içinde operasyonlar sonucunda Raco-Afrin ve Cinderes-Afrin karayolları da kontrol altına alınmıştır. Zeytin Dalı Harekatı planlandığı gibi yürütülmektedir. Harekat bölgesinin yarısı kontrol altında.”

Kamupersoneli.net – ANKARA