Gündem

Bakanlar Kurulu Toplantısı Sonrasında Suriye ve Irak Açıklaması

 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş:”Türkiye bir taraftan Suriye’deki gelişmeler, diğer taraftan Irak’taki gelişmelerle yakından ilgilidir, yakından ilgili olmak mecburiyetindedir. Bir taraftan oradaki terör örgütlerinin varlığı, orada atılacak yanlış adımlar sonucu oluşabilecek yanlış adımlar sonucu Türkiye’ye tesir edecek mülteci akınından dolayı Türkiye sahadaki her türlü gelişmeyi yakından takip ediyor. Türkiye takibe de devam edecektir. İlgili tarafların hepsiyle müzakareleri sürdürmeyi devam ediyoruz.

Fırat Kalkanı operasyonu Suriye’deki önemli bir operasyondur. ÖSO’nun sürdürdüğü , Türkiye’nin de lojistik destek verdiği operasyonun 75’inci gününe girilmiştir. Bu 75 gün içerisinde 173 Köy DAEŞ’ten temizlenmiş, yaklaşık 1.5 milyon karelik alan terör örgütünden temizlenmiştir. Bu mücadeleler sırasında, gelinen nokta EL-Bab kasabasına 12 km mesafeye gelinmiştir. Bu operasyonlar sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 10 Şerefli mensubu şehit düşmüştür. Tüm şehit olan kardeşlerimize ALLAH(C.C)’dan rahmet, ailelerine, TSK ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Münbiç konusundaki kararlılığımız devam etmektedir. Kararlılığımız ABD Genelkurmay Başkanına açıklıkla ifade edilmiş, Münbiç’in PYD tarafından boşaltılması dikkatle ifade edilmiştir.
El-Bab operasyonumuzdaki ısrarımızda hatırlatılmıştır. Değerli arkadaşlarım Irak’taki durumda Türkiye’nin hassasiyetle takip ettiği bir durumdur. Biliyorsunuz ki 6 Kasım itibariyle Rakka Operasyonu başlatıldı. Rakka operasyonunun esas amaçı DAEŞ’i Rakka’da çevrelemektir. Biz Rakka’da , Halep’te , Diğer yerlerde, Musul’da tüm bu şehirler halklarına aittir. Bu şehirlerin yapısını değiştirmek hiç bir şekilde bölgede barışa katkı sağlamayacaktır. Bunun için titizlikle dikkatle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dikkat ederseniz Türkiye’nin sınırına yaptığı askeri sevkiyatta, olası tehditlere karşı yapılmış olan , atılmış olan bir adımdır. Rakka’nın arap olmayan unsurlar tarafından ele geçirilmesi, onlar tarafından yönetilmesinin bölge barışına katkı sağlamayacağını belirtmek isteriz.
Benzer şekilde telafer ya da sincar’ın haşdi şabi unsurları tarafından işgal edilmesi ya da bu unsurlar tarafından şehirlere hakim olunması durumunda barışın uzaklaşmasına neden olacağını belirtmek istiyoruz.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA