Gündem

Bakanlıktan o vatandaşlara kritik uyarı! Sakın yapmayın

İzmir depremi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulunarak Bakanlığın tüm binalara girmek sureti ile hasar tespit çalışmalarını yapacağını vurguladı. Ayrıca Bakan Kurum açıklamalarında vatandaşların evlerine hasar tespit çalışmalarından sonra girmesi gerektiğini vurguladı.

VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI

Açıklamalarında “Bakanlığımız bütün binalara girmek suretiyle hasar tespit çalışmalarını yapacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından evlere girmek bu konuda önem arz etmektedir.” ifadelerini kullanan Bakan Kurum şöyle devam etti:

“Bir kez daha uyarmak istiyorum çünkü ağır hasarlı yıkılma riski olan binalarımız olduğu düşüncesindeyiz. Mobil labaratuarlarımız sahada betondan numune almak neticesinde fiilen sahada tespitlerimizi yapıp vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Canlarımızı kurtarmak adına hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm sivil toplum ekiplerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. 15’nnci saatte Fadime Tolu’yu kiplerimiz sağ salim çıkardı. 17 saat sonra da 16 yaşındaki İnci kızımız kurtuldu. Yaklaşık 17 saat sonra Hülya Özmet hanımefendi yaklaşık 17 saat sonra kurtarıldı. İnşallah ekiplerimiz enkaz altından sağ salim yeni vatandaşlarımızı da çıkaracak.

56 bin kişi kapasiteli mobil beslenme ünitelerimiz şu an alanda. Ağır hasarlı binalar için taşınma yardımı yapılacak”